Finnair paljastaa lentokoneruokien flopin: Matkustajat inhosivat
Yksi ruokalaji on jäänyt lentokoneruoka-ammattilaisten mieleen yläilmojen inhokkina.
Lentokoneruokatehdas LSG Sky Chefsin tuotekehitysjohtaja Juha Stenholm sekä Finnairin palvelukonsepteista vastaava johtaja Maarit Keränen paljastivat Makuja.fi:lle lihapullien olevan kaikkien aikojen suosituin lentokoneruoka. Mutta miten on toisen ääripään laita – vihataanko jotain yläilmoissa tarjoiltavaa ruokaa yli kaiken?
Tuotekehitysjohtaja Stenholmin mukaan listoilta on pyritty karsimaan mahdolliset suuren yleisön inhokit, mutta lipsahduksiakin on päässyt sattumaan.
– Joskus vuosia sitten toimme valikoimiin mämmin, Stenholm muistelee.
Siitä ei tullut lentokoneruokien hittiä, vaan se aiheutti lähinnä puistatusta erityisesti kansainvälisten matkustajien keskuudessa.
– Mämmiä oli joskus pääsiäistarjoiluna meillä. Yritämme tuoda valikoimiin joskus eksoottisempia ruokia, joilla on joku tarina, mutta se ei välttämättä kuitenkaan mämmin kohdalla ihan auennut. Mämmistä on niin kovin vaikea sanoa ylipäätään, että onko se suolaista vai makeaa ruokaa, Finnairin Maarit Keränen kertoo.
Asiakaspalaute aktiivisessa seurannassa
Keräsen mukaan Finnairilla seurataan aktiivisesti ruoista tulevaa palautetta. Listoilta on kuitenkin pyritty jo ennaltaehkäisevästi karsimaan esimerkiksi liian voimakkaasti tuoksuvia ruokia negatiivisen palautteen välttämiseksi.
– Voisin kuvitella, että esimerkiksi silakkapihvejäkin on joskus listoilla kokeiltu, mutta voimakkaasti tuoksuvat ruoat eivät vain siinä ympäristössä toimi.
– Sitten taas esimerkiksi kaali on sellainen, että sen tuoksu on hankala, mutta olemme kuitenkin sitä jossain muodossa käyttäneet. Se kestää hyvin pidempää haudutustakin, eikä ole niin tarkkaa kauanko se on uunissa. Kaalilla on kuitenkin toki muita epämiellyttäviä ominaisuuksia. Se sulaa hitaasti ja toisten kehoille se ei vain sovi, Keränen summaa.
Katso videolta, kuinka lämpimät ruoat valmistetaan lentokoneeseen vantaalaisella tehtaalla!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa