Finnair paljastaa lentokoneruokien flopin: Matkustajat inhosivat

Lentokoneruoka 3 tai 4
Turisti- ja bisnesluokan ruokia LSG Sky Chefs -lentokoneruokatehtaalla Vantaalla. MT

Yksi ruokalaji on jäänyt lentokoneruoka-ammattilaisten mieleen yläilmojen inhokkina.

Lentokoneruokatehdas LSG Sky Chefsin tuotekehitysjohtaja Juha Stenholm sekä Finnairin palvelukonsepteista vastaava johtaja Maarit Keränen paljastivat Makuja.fi:lle lihapullien olevan kaikkien aikojen suosituin lentokoneruoka. Mutta miten on toisen ääripään laita – vihataanko jotain yläilmoissa tarjoiltavaa ruokaa yli kaiken?

Tuotekehitysjohtaja Stenholmin mukaan listoilta on pyritty karsimaan mahdolliset suuren yleisön inhokit, mutta lipsahduksiakin on päässyt sattumaan.

– Joskus vuosia sitten toimme valikoimiin mämmin, Stenholm muistelee.

Siitä ei tullut lentokoneruokien hittiä, vaan se aiheutti lähinnä puistatusta erityisesti kansainvälisten matkustajien keskuudessa.

– Mämmiä oli joskus pääsiäistarjoiluna meillä. Yritämme tuoda valikoimiin joskus eksoottisempia ruokia, joilla on joku tarina, mutta se ei välttämättä kuitenkaan mämmin kohdalla ihan auennut. Mämmistä on niin kovin vaikea sanoa ylipäätään, että onko se suolaista vai makeaa ruokaa, Finnairin Maarit Keränen kertoo.

Asiakaspalaute aktiivisessa seurannassa

Keräsen mukaan Finnairilla seurataan aktiivisesti ruoista tulevaa palautetta. Listoilta on kuitenkin pyritty jo ennaltaehkäisevästi karsimaan esimerkiksi liian voimakkaasti tuoksuvia ruokia negatiivisen palautteen välttämiseksi.

– Voisin kuvitella, että esimerkiksi silakkapihvejäkin on joskus listoilla kokeiltu, mutta voimakkaasti tuoksuvat ruoat eivät vain siinä ympäristössä toimi. 

– Sitten taas esimerkiksi kaali on sellainen, että sen tuoksu on hankala, mutta olemme kuitenkin sitä jossain muodossa käyttäneet. Se kestää hyvin pidempää haudutustakin, eikä ole niin tarkkaa kauanko se on uunissa. Kaalilla on kuitenkin toki muita epämiellyttäviä ominaisuuksia. Se sulaa hitaasti ja toisten kehoille se ei vain sovi, Keränen summaa.

Katso videolta, kuinka lämpimät ruoat valmistetaan lentokoneeseen vantaalaisella tehtaalla!

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja