Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Filippiiniläinen Adobo-kana

Julkaistu 12.03.2017 19:24

Täydellinen ruoka, kun haluat syödä hyvin ja päästä helpolla. Kunhan laitat kanan marinadiin edellisenä päivänä.

Filippiiniläinen keittiö on itselleni täysin vieras Adobo-kastiketta lukuun ottamatta. Adobo-kanaa pidetään maan epävirallisena kansallisruokana. Itse soosista on miljoona versiota ja kullakin perheellä omansa ellei jopa kullakin perheenjäsenellä oma tapansa sen valmistamiseen. Ruokalaji on saanut syntynsä espanjalaismiehityksen aikaan. Nimi viittaa espanjankielen adobar-sanaan eli marinadiin, kastikkeeseen tai mausteseokseen. Espanjalaiset kypsensivät lihansa viinietikassa, jotta se säilyisi mahdollisimman pitkään. Lue aiheesta lisää Wikipediasta.

Maun ydin pohjaa kolmen liittoon: viinietikkaan, soijaan ja valkosipuliiin. Niistä saadaan marinadin pohja, jossa kana kylpee muutaman tunnin tai yön yli. Sen jälkeen kokkaaminen onkin hirmu simppeliä. Paistat vain kanan ja keität marinadia kokoon riisin kypsentyessä. Loistava ruoka, kun haluat päästä helpolla.

Äläkä pelästy marinadiaineksien määriä. 15 valkosipulinkynttä tai 5 cm pala inkivääriä kuulostaa hurjalta, mutta niiden maku pehmenee reilusti soijan, riisiviinietikan ja sokerin seurassa.

Adobo-kana
4 hlölle
12 kananuijaa
15 valkosipulinkynttä, rouheasti hienonnettuna
2,5 dl riisiviinietikkaa
2 dl soijaa
3 thai-chiliä, sellaisia pieniä punaisia, halkaistuna pitkittäin
5 cm pala inkivääriä, rouheasti hienonnettuna
2 rkl kokonaisia mustapippureita
2 rkl ruskeaa sokeria
3 laakerinlehteä
kasviöljyä kevätsipulia, siivutettuna kypsää riisiä korianteria




Sekoita kulhossa riisiviinietikka, soija, valkosipuli, chilit, inkivääri, mustapippurit, sokeri ja laakerinlehdet. Lisää mukaan kananuijat ja pyöräytä. Laita marinoitumaan jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi, mieluiten yön yli.

Kuumenna pannu ja lisää pohjalle hiukan kasviöljyä. Laita kananuijat paistumaan ja anna niiden nahkan karamellisoitua rapsakaksi muutaman minuutin ajan. Lisää mukaan marinadi ja 1 dl vettä. Peitä kannella ja anna pöhistä melko miedolla puolisen tuntia. Ota kansi pois ja käännä nuijia. Anna vielä kypsyä hiljalleen vajaa puoli tuntia.

Tarjoile riisin ja kevätsipulin kera. Valele kanan pintaa kastikkeella. Ripottele päälle tuoretta korianteria.

Lisää aiheesta:

Kung Pao - kiinalainen klassikko kanasta, maapähkinöistä ja chilistäPunaviinissä haudutettu naudankylki - syvän maukkaat ribsitPaahdettu kana perulaisittain korianterikastikkeen keraKana Tikka Masala - nopea versioKana vindaloo - poppaa intialaistaIntialainen voikana - syntisen hyvää
adobo-kanaadobo-kastikefilippiiniläinenaasialainenkanaruokabroileribroileriruoka