2:44

Fazerin patukkajoulukalenteriin lipsahti virhe: "Hupsista"

KATSO MYÖS: Mitkä ovat vuoden 2021 joulusuklaa- ja joulukalenteritrendit?

Osa Fazerin patukkakalenterin ostaneista on saattanut saada niin sanotun maanantaikappaleen. 

Katso myös: Mitkä ovat vuoden 2021 joulusuklaa- ja joulukalenteritrendit?

MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla kerrottiin syksyllä vuoden 2021 uutuusjoulukalentereista. Tänä vuonna herkkujoulukalenterien ystäville on ollut tarjolla erikoislaatuisiakin uutuuksia, kuten Elovenan puurojoulukalenteri sekä Piltin välipalajoulukalenteri.

Perinteisten suklaakalenterien fanit ilahtuivat sen sijaan Fazerin uutuudesta, patukkajoulukalenterista. Se sisältää 15 erilaista ja yhteensä 24 suklaapatukkaa hyvän mielen viesteineen. Suosituksi muodostuneen patukkajoulukalenterin valmistus ei kuitenkaan ole sujunut täysin suunnitelmien mukaan.

Patukkajoulukalenteriin lipsahti pakkausvirhe: "Isot tonttupahoittelut"

Monet kalenterin ostaneet ehtivät jo ihmetellä sosiaalisessa mediassa kalenterin ensimmäisten päivien takaa paljastuvia yllätyksiä, jotka eivät aivan ole vastanneet odotuksia. Luukusta on saattanut paljastua eri patukka kuin muilla, tai vaihtoehtoisesti suklaa on ollut joulukalenterissa aivan väärin aseteltuna.

Kalenteria valmistavan Fazerin mukaan kyse on inhimillisestä virheestä. Fazer paljasti Instagram-tilillään, että tiettyjen kalenterien kohdalla on saattanut tapahtua pienimuotoinen virhe.

– Hupsista. Tontuillemme on joulukiireessä saattanut käydä pakkausvirhe. Isot tonttupahoittelut! Vinkki tontuiltamme, kuinka erehdyksen voi korjata, löytyy videoilta, Fazer Suomi -tilillä kerrottiin.

Jos video ei näy, katso se täältä.

Videolta käy ilmi, että patukkakalenterin muovinen sisusosa on saattanut lipsahtaa päällyspahvin sisään väärinpäin. Tällöin luukkujen sisältö on väärä ja patukat saattavat myös näkyä luukuista aivan väärinpäin niin, että niitä on hankala ottaa kalenterista.

– Vinkki tontuiltamme: vedä tarjotin ulos, käännä tarjotin ja tarkista luukku, Fazerin videolla ohjeistetaan epäonnisia kalenterin omistajia. 

Fazerin Instagram-päivityksen kommenttikentässä muutamat patukkakalenterin omistajat raportoivat myös saaneensa täysin tyhjiä yllätyksiä. Muovirasiassa ei siis ole ollut patukan patukkaa tietyn päivän kohdalla, eikä sitä ole välttämättä löytynyt muualtakaan kalenterin sisältä. 

Fazer: Virheellisestä kalenterista voi saada hyvitystä

Fazer Makeisten viestintäjohtaja Liisa Eerola kertoo MTV Uutisille, että yhtiössä ollaan tietoisia virheellisistä kalentereista.

– Näin on tosiaan tapahtunut, ikävä kyllä. Patukkakalentereita pakattiin käsityönä noin 100 000 kappaletta ja olemme saaneet muutamia satoja palautteita väärinpäin pakatuista tai puutteellisista kalentereista, Eerola sanoo.

Ongelman laajuutta selvitetään parhaillaan Fazerilla yhdessä pakkauskumppanin kanssa. 

– Tilanne on tietenkin erityisen harmillinen, kun kyseessä on tällainen erikoistuote, jonka on tarkoitus tuoda iloa jokaiselle joulua edeltävälle päivälle ja olemme tästä todella pahoillamme. Pyydämmekin niitä, joiden kohdalle puutteellinen joulukalenteri on osunut, olemaan yhteydessä kuluttajapalveluumme verkkopalvelumme kautta Fazer.fi -sivulla hyvityksen saamiseksi, Eerola opastaa.  

Videolla: Avasimme sipsijoulukalenterin kaikki luukut. Tältä sisältö näytti vuonna 2020!

2:40

Artikkelia muokattu 8.12.2021 klo 10.15: Lisätty Fazerin kommentit

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää jälleen suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Kolmen päivän vierailun aikana kokeillaan rohkeasti uusia raaka-aineita, opitaan maistamaan erilaisia makuja ja haastetaan vanhoja tottumuksia. Kyytiä saavat niin pakastepizzat, sokerikoukut kuin ruokahävikkiongelmat ja tilalle tulevat monipuoliset, värikkäät annokset sekä suunnitelmallisuus. Luvassa on iloista yhdessä tekemistä ja tärkeitä oivalluksia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja