Fazerilta merkittävä päätös: Tällaisia kananmunia ei enää konsernissa käytetä!

kananmuna
Fazer luopuu häkkikanaloissa tuotetuista kananmunista vuoteen 2024 mennessä. ullstein bild - imageBROKER/FHR/ All Over Press

Fazer-konserni luopuu häkkikanaloissa tuotettujen kananmunien käytöstä vaiheittain vuoteen 2024 mennessä. Sitoumus koskee kaikkia Fazerin liiketoimintoja ja toimintamaita.

Fazer on kertonut luopuvansa häkkikanaloissa tuotetuista kananmunista vuoteen 2024 mennessä. Sitoumus koskee kaikkia Fazerin liiketoimintoja ja toimintamaita. Ensimmäisessä vaiheessa häkkikananmunista luovutaan Pohjoismaissa ja Baltian maissa. Venäjää koskevat tavoitteet asetetaan vuoden 2019 aikana. Yhtiö kertoo raportoivansa tavoitteen toteutumisesta vuosittain.

Eläinten hyvinvointi on tärkeä osa-alue Fazerin vastuullisuustyössä ja luopuminen häkkikanaloissa tuotettujen kananmunien käytöstä on yksi eläinten hyvinvointia tukevista konkreettisista toimenpiteistä.

– Olemme hyvin kiitollisia kaikkien toimijoiden panoksesta. Olemme saaneet arvokasta tietoa toimittajilta, eläinoikeusjärjestöiltä ja tuottajaorganisaatioilta, kertoo Fazer-konsernin vastuullisuusjohtaja Nina Elomaa.

Sitoumuksen tavoitteet ja aikataulu:

Vuonna 2020: muiden kuin häkkikanalassa tuotettujen munien osuus vähintään 30 prosenttia.

Vuonna 2022: muiden kuin häkkikanalassa tuotettujen munien osuus vähintään 70 prosenttia.

Vuonna 2024: muiden kuin häkkikanalassa tuotettujen munien osuus 100 prosenttia.

Sitoumus on laadittu yhteistyössä sidosryhmien kanssa, ja se perustuu arvoketjun toimijoiden kanssa käytyihin keskusteluihin.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja