Fazer on kehitellyt täysin uudenlaisen leipäpussin, jonka valmistukseen on käytetty kaurankuorta. Pussi on kehitelty yhteistyössä alalla toimivien yritysten, tutkimus- ja oppilaitosten kanssa. Kyseessä on kansainvälisestikin ainutlaatuinen pakkausinnovaatio.
Videolla: Kuvat puhuvat puolestaan: Ollin tekemä leipäkoe osoittaa, millainen vaikutus käsihygienialla todella on
Fazer on kehitellyt kaurankuoresta leipäpussin. Uusi pakkausinnovaatio on vaatinut vuosien työn, elintarvikeyrityksestä tiedotetaan.
Kaurankuoripussi
- Kaurankuoripussi syntyi Tampereen ammattikorkeakoulun, Luonnonvarakeskuksen (Luke) ja Design Forum Finlandin HerääPahvi!-yhteishankkeessa, johon Fazer osallistui. Hanke kesti 2018–2020.
- Fazer jatkoi innovaation kehitystyötä elintarvikekelpoiseksi leipäpussiksi yhdessä Peltolan Pussi Oy:n ja delfort Tervakoski Oy:n kanssa. Kehitystyö kesti noin vuoden.
Fazerilla on huomattu, että nykypäivän kuluttajille ei ole samantekevää, miten tuotteet pakataan. Suomalaiset ovat viime vuosina heränneet vaatimaan pakkauksilta ekologisuutta.
– Pakkaukset puhututtavat suomalaisia, erityisesti kierrätettävyys askarruttaa. Kuluttajat analysoivat tuotteen kokonaisuutta aivan uudella tavalla, eikä pakkausmateriaali ole enää sivuseikka, kertoo , Fazer Leipomoiden pakkauskehityspäällikkö.

