Kevät etenee hurjaa vauhtia ja totesimme, että on pakko alkaa syödä pakastinta tyhjäksi. Sieltä löytyikin upeita herkkuja, joista aloitimme fasaanista. Se on peräisin Pieksämäeltä, Ira Honkosen harrastetilalta, jossa piipahdimme kutsusta vuodenvaihteessa. Hyvissä oloissa kasvaa hyvänmakuista lihaa.
Törmäsin fasaanireseptiin täydellisellä ajoituksella selatessani Sami Tallbergin Villiä valloittavaa -kirjaa. Tätä yksinkertaisemmin ei oikein näin hyvää ruokaa pysty tekemään. Modasin reseptiä hieman kokonaiselle linnulle.
VINKKI 1! Toimii varmasti myös broilerilla. Ei tosin luuttomalla rintafileellä.
VINKKI 2! Söimme illallisella fasaanin koivet. Tein seuraavana päivänä ruisrisottoa, jonka liemenä käytin fasaanin haudutuslientä ja lämmitin fasaanin rintalihat lopuksi risottokattilassa. Oikein hyvää tuli näinkin. Kuva alla.
Fasaania ja palsternakkaa
4 hlölle
1 fasaani, neljään osaan pilkottuna
1-2 palsternakkaa koosta riippuen



