Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Fasaani-palsternakkapata

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 02.03.2014 21:05

Kevät etenee hurjaa vauhtia ja totesimme, että on pakko alkaa syödä pakastinta tyhjäksi. Sieltä löytyikin upeita herkkuja, joista aloitimme fasaanista. Se on peräisin Pieksämäeltä, Ira Honkosen harrastetilalta, jossa piipahdimme kutsusta vuodenvaihteessa. Hyvissä oloissa kasvaa hyvänmakuista lihaa. 

Törmäsin fasaanireseptiin täydellisellä ajoituksella selatessani Sami Tallbergin Villiä valloittavaa -kirjaa. Tätä yksinkertaisemmin ei oikein näin hyvää ruokaa pysty tekemään. Modasin reseptiä hieman kokonaiselle linnulle.

VINKKI 1! Toimii varmasti myös broilerilla. Ei tosin luuttomalla rintafileellä.

VINKKI 2! Söimme illallisella fasaanin koivet. Tein seuraavana päivänä ruisrisottoa, jonka liemenä käytin fasaanin haudutuslientä ja lämmitin fasaanin rintalihat lopuksi risottokattilassa. Oikein hyvää tuli näinkin. Kuva alla.

Fasaania ja palsternakkaa

4 hlölle

1 fasaani, neljään osaan pilkottuna

1-2 palsternakkaa koosta riippuen

50 g voita

7 dl kanalientä

4 laakerinlehteä

4 valkosipulinkynttä hienonnettuna

1/2 ploa valkoviiniä

Toinen vaihe:

2 rkl kokojyväsinappia

2 dl kuohukermaa

4 rkl persiljaa, hienonnettuna

4 rkl rakuunaa, hienonnettuna

Leikkaa kuorittu palsternakka pitkittäin neljään osaan. Mausta fasaani suolalla ja pippurilla. Kuumenna paistinpannu tai iso kattila, tiputa sille voikökkö ja paista lihaan ja palsternakkaan kaunis pinta. Lisää valkkari ja muut ensimmäisen vaiheen ainekset. Keitä kasaan, kunnes viiniä on jäljellä kolmannes. Lisää kanaliemi ja kiehauta. Laske lämpöä ja anna ruoan porista aivan hissukseen pari tuntia, tai kunnes liha irtoaa helposti luista.

Lisää joukkoon loput ainekset. Sekoita varovasti, kiehauta ja tarjoile koipi tai puolikas rinta annokseen.

MTV Oy, All rights reservedMTV Oy, All rights reserved

Lisää aiheesta:

PikkujoulukanaMehevä maissi-kanapannuRiistapata linsseillä ja rakuunalla(Vähän niin kuin) StroganoffVitello Tonnato - vasikkaa tonnikalamajoneesillaTartar kahdella tapaa - hirvi ja nauta
fasaanipalsternakkapatareseptiriista
MTV Oy, All rights reserved