Etkö saa unta? Nämä ruoat voivat auttaa

banaani
Banaani voi parantaa unta – ja helpottaa samalla makeanhimoa. Shutterstock

Prevention-sivusto listasi yhteen ruoka-aineita, joita syömällä uni voi parantua. Poimi vinkit!

Jos uni ei tule, saattaa olla hyvä hetki kiinnittää huomio omaan ruokavalioon. Poimi vinkit siihen, millaisia ruokia entistä paremman unen toivossa kannattaa suosia!

Mozzarella

Mozzarella sisältävä tiettyä aminohappoa, tryptofaania, joka tehostaa kehon luonnollisten uniaineiden serotoniinin ja melatoniinin tuotantoa. Tästä syystä miedosta juustosta voi olla yllättävää apua univaikeuksiin.

Lohi

Journal of Sleep Research -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa saatiin viitteitä siitä, että kalan sisältämillä omega3-rasvahapoilla voi olla yllättävän suotuisia vaikutuksia uneen. Nautittuaan omega3-rasvahappoja tutkimukseen osallistuneet nukkuivat päivässä jopa tunnin pidempään kun tavallisesti.

Mantelit

Mantelit sisältävät magnesiumia, joka auttaa rentouttamaan sekä lihaksia että mieltä. Tästä syystä manteleiden syöminen ilta-aikaan voi auttaa nukkumaan paremmin. Magnesiumin lisäksi mantelit sisältävät myös tryptofaania.

Kaurahiutaleet

Kaurapuuro on monelle kullanarvoinen osa aamiaista, mutta puuron syömisestä voi olla hyötyä myös myöhemmin päivän aikana. Puuro sisältää hiilihydraatteja, jotka voivat tehdä olon väsyneeksi, ja tätä ominaisuutta voi hyödyntää iltaisin syömällä puuroa, jos unen päästä ei meinaa saada kiinni.

Banaani

Tärkkelyspitoisissa banaaneissa on manteleiden tapaan magnesiumia. Sen lisäksi banaanit sisältävät toista potentiaalista lihasten rentouttajaa, kaliumia. Näiden kahden luonnon unilääkkeen lisäksi banaanit sisältävät myös mahdollisesti unta parantavaa tryptofaania.

Lähde: Prevention


Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja