Etkö laihdu? Syynä voi olla 92 prosentin sääntö

Syötkö aina lautasesi tyhjäksi? Et ole ainoa. Tutkimusten mukaan keskiverto aikuinen syö aina 92 prosenttia lautasensa sisällöstä.

Cornellin yliopiston tuoreen tutkimuksen mukaan lautaselle lapatulla ruoan määrällä todella on väliä. Keskiverto aikuinen nimittäin syö 92 prosenttia siitä ruoasta, jonka lautasellensa kasaa. Jos lautanen siis alun alkaen pursuaa ruokaa, ei ole ihme, että monet sortuvat ylensyöntiin.

Tutkimuksessa mukana myös suomalaisia

Yliopiston tutkijat analysoivat 1179 ihmisen ruokailutottumuksia kahdeksassa eri maassa: Yhdysvalloissa, Kanadassa, Ranskassa, Taiwanissa, Koreassa, Hollannissa ja myös Suomessa. Tutkimustulokset olivat lähes identtiset maasta ja sukupuolesta riippumatta.

Tutkijat toivovat tutkimustulosten auttavan ymmärtämään enemmän ihmisten syömiskäyttäytymistä ja syitä ylensyömiseen.

– Jo sen tiedostaminen, että ihminen syö todennäköisesti lähes kaiken lautaselleen ottaman ruoan voi auttaa miettimään annoskokoja, Cornellin yliopiston ruokalaboratorion johtaja, tohtori Brian Wansink toteaa.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja