Seuraavaa ruokatrendiä arvuuteltaessa on yhdeksi mahdolliseksi tulevaksi trendiksi nostettu esiin helppous ja edullinen tavallisuus – siis normaali kotiruoka! Kun raaka-aineet hankkii valmiiksi esikäsiteltynä, esimerkiksi kalat fileenä, ei siihen välttämättä kulu edes kohtuuttomasti aikaa. Huomioi kuitenkin kalaa kypsentäessä sen nopea kypsymisaika.
Kalaruokien valmistaminen on helppoa ja nopeaa, jos niin haluaa, sillä kala kypsyy todella nopeasti, mutta ilman muuta kalasta voi valmistaa ruokaa myös ajan kanssa. Riippuu mitä ja minkälaiseen tilanteeseen halutaan valmistaa. Nopeaan arkiruokailuun paistettu kalafilee ja raikas salaatti ovat vartissa valmista. Marinoituja silakkafileitä taas kypsytellään kylmässä muutamia päiviä ennen ruokailua, minkä jälkeen ne sitten säilyvät muutaman viikonkin valmiina nautittavaksi.
Kalaa kypsentäessä tärkeintä on muistaa, että kala kypsyy nopeasti. Pannulla paistettaessa pari minuuttia per puoli riittää. Uunissa riittää yleensä noin vartti ja keittoihin kala lisätään vasta kun muut aineet ovat jo lähes kypsiä ja kalapalojen annetaan vain nopeasti kiehahtaa. Kalaruokia valmistaessa ei kannata myöskään käyttää kovin voimakkaita mausteita. Kala itsessään on miedon makuista ja mausteilla kannattaakin korostaa kalan makua, ei peittää sitä. Perinteiset suola ja pippuri riittävät moneen makuun mainiosti.
Mitäpä jos kokeilisit puolukkasilakoita, savukalalasagnea tai paistettua kuhaa Skagen –kastikkeella? Reseptit on kehitellyt Camilla Backlin-Björkqvist ja annokset kuvannut Martina Uthardt.


