Ethän unohda joulukinkun tärkeää valmistusvaihetta? Saatat olla jo myöhässä!
Pakastetun joulukinkun sulattaminen voi kestää yllättävän kauan. Jos olet hankkinut yli kymmenen kilon pakastekinkun, saatat olla jo myöhässä sulattamisen kanssa.
Oletko hankkinut ison, pakastetun joulukinkun? Tällaisen kinkun sulatus kannattaa aloittaa jo useita päiviä ennen joulua. Mitä isompi kinkku on, sen kauemmin sen sulatus kestää. On hyvä myös muistaa, että luullisen kinkun sulatus kestää luutonta kauemmin.
Sulata kinkku jääkaapissa
Pakastettu kinkku sulatetaan mieluiten jääkaapissa. Kinkku valuttaa nestettä sulaessaan, joten se kannattaa suojata riittävästi. Joulukinkun sulaminen voi kestää kinkun koosta riippuen jopa 2-5 vuorokautta. Sulatusta ei kannata nopeuttaa esimerkiksi vesihauteessa, sillä kinkun laatu saattaa kärsiä.
Varaa näin kauan aikaa kinkun sulattamiseen:
Pieni kinkku, 2-3 kg: 2 vrk
Keskikokoinen kinkku, 3-6 kg: 3 vrk
Iso kinkku, 8-12 kg: 5 vrk
Kypsennä kinkku huoneenlämpöisenä
Muista, että kinkkua ei saa kypsentää jääkaappikylmänä. Kinkku otetaan huoneenlämpöön noin 5 tuntia ennen sen paistamista. Muuten kinkku voi paistua epätasaisesti. Joulukinkku on valmis paistettavaksi, kun sen sisälämpötila on noin +10 astetta. Käytä apunasi lihalämpömittaria!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka