Ethän unohda joulukinkun tärkeää valmistusvaihetta? Saatat olla jo myöhässä!

Joulukinkku
Lehtikuva

Pakastetun joulukinkun sulattaminen voi kestää yllättävän kauan. Jos olet hankkinut yli kymmenen kilon pakastekinkun, saatat olla jo myöhässä sulattamisen kanssa.

Oletko hankkinut ison, pakastetun joulukinkun? Tällaisen kinkun sulatus kannattaa aloittaa jo useita päiviä ennen joulua. Mitä isompi kinkku on, sen kauemmin sen sulatus kestää. On hyvä myös muistaa, että luullisen kinkun sulatus kestää luutonta kauemmin.

Sulata kinkku jääkaapissa

Pakastettu kinkku sulatetaan mieluiten jääkaapissa. Kinkku valuttaa nestettä sulaessaan, joten se kannattaa suojata riittävästi. Joulukinkun sulaminen voi kestää kinkun koosta riippuen jopa 2-5 vuorokautta. Sulatusta ei kannata nopeuttaa esimerkiksi vesihauteessa, sillä kinkun laatu saattaa kärsiä.

Varaa näin kauan aikaa kinkun sulattamiseen:

Pieni kinkku, 2-3 kg: 2 vrk
Keskikokoinen kinkku, 3-6 kg: 3 vrk
Iso kinkku, 8-12 kg: 5 vrk

Kypsennä kinkku huoneenlämpöisenä

Muista, että kinkkua ei saa kypsentää jääkaappikylmänä. Kinkku otetaan huoneenlämpöön noin 5 tuntia ennen sen paistamista. Muuten kinkku voi paistua epätasaisesti. Joulukinkku on valmis paistettavaksi, kun sen sisälämpötila on noin +10 astetta. Käytä apunasi lihalämpömittaria!

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja