Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ethän tee tätä lihottavaa virhettä lounasaikaan?

Shuttetstock
Julkaistu 21.10.2014 15:01

MTV LIFESTYLE

Tuoreen tutkimuksen mukaan lounaansa työpöydän ääressä syövät ihmiset ovat todennäköisemmin lihavia.

Moni meistä ahmii lounasaikaan kanavoileipänsä työpöydän ääressä hyvällä omallatunnolla, mutta asiantuntijoiden mukaan tämä tapa on yllättävän vahingollinen.

Tutkijoiden mukaan ne ihmiset, jotka syövät säännöllisesti työpöytänsä ääressä – tai toimistolla ylipäätään – ruokaa, jota he eivät ole itse valmistaneet, ovat todennäköisemmin liikalihavia. Lisäksi heillä on muita matalammat vitamiinitasot sekä korkeammat kolesterolitasot. 

Tulokset ovat seurausta uudesta tutkimuksesta, jossa keskityttiin terveyden ja kodin ulkopuolella nautittujen aterioiden yhteyteen.

Tutkimusta johtaneen, Queens Collegen Ashima Kantin mukaan niillä osallistujilla, jotka söivät kuusi tai useamman aterian viikossa kodin ulkopuolella, oli muun muassa korkeampi painoindeksi sekä matalammat pitoisuudet lipoproteiinia eli molekyyliä, joka poistaa ylimääräistä kolesterolia verestä.

Lisäksi heillä oli matalammat pitoisuudet ravintoaineita, kuten C- ja E-vitamiineja, veressään. Vaikutus oli suurimmillaan naisilla ja yli 50-vuotiailla aikuisilla.

Tutkimuksessa tutkittiin 8 134 ihmistä viiden vuoden aikana.

Tutkimustulokset pätivät kaikkiin sellaisiin kodin ulkopuolella nautittuihin aterioihin, joita ei oltu itse valmistettu – olivatpa ne terveellisiä valintoja tai eivät. 

LUE MYÖS:

12 helppoa vinkkiä lounastauolle: Nopeuta painonpudotustasi vaivatta

Uskomaton vaikutus: Mitä käykään, kun lämmität eilispäivän pastan uudelleen?

5 syytä – älä koskaan syö lounasta työpöydän ääressä

Lähde: Daily Mail, Style Caster

Lisää aiheesta:

Syötkö lounasta työpöydän ääressä? Ei kannattaisiSuklaapatukka välipalaksi? Mieti vielä – tutkimuksessa jälleen huolestuttava havaintoTutkimus: Työpaikoilla napostelu turmelee ruokavalion – ”Ihmiset eivät edes tajua, kuinka paljon kilokaloreita saavat”Päivän tärkein ateria? Aamupalan syömättä jättäminen voi lisätä sydänsairauksien riskiäSyy, miksi aamupalaa ei koskaan kannata jättää väliin – yllättävän suuret vaikutuksetJätätkö aamiaisen väliin tai syöt myöhään illalla? Vaarannat terveytesi!
PainonhallintaTyöMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Painonhallinta
  • 16.10.11:19
    Muistisairaudet

    Tutkimus osoitti: Näillä elämäntapamuutoksilla voi ehkäistä muistisairauksia

  • 16.10.06:48
    Wilma Murto

    Itseään näännyttänyt Wilma Murto menetti kontrollin

  • 26.9.20:11
    Tutkimustulokset

    Lihavuusleikkaus vai Ozempic? Toinen jopa viisi kertaa tehokkaampi

  • 19.9.14:45
    Takaisinvedot

    Jos sinulla on tämä "laihdutustuote", lopeta käyttö heti

  • 18.9.20:06
    Lääkkeet

    Laihdutuslääkkeissä huolestuttava trendi