Ethän tee tätä lihottavaa virhettä lounasaikaan?

lounas
Shuttetstock

Tuoreen tutkimuksen mukaan lounaansa työpöydän ääressä syövät ihmiset ovat todennäköisemmin lihavia.

Moni meistä ahmii lounasaikaan kanavoileipänsä työpöydän ääressä hyvällä omallatunnolla, mutta asiantuntijoiden mukaan tämä tapa on yllättävän vahingollinen.

Tutkijoiden mukaan ne ihmiset, jotka syövät säännöllisesti työpöytänsä ääressä – tai toimistolla ylipäätään – ruokaa, jota he eivät ole itse valmistaneet, ovat todennäköisemmin liikalihavia. Lisäksi heillä on muita matalammat vitamiinitasot sekä korkeammat kolesterolitasot. 

Tulokset ovat seurausta uudesta tutkimuksesta, jossa keskityttiin terveyden ja kodin ulkopuolella nautittujen aterioiden yhteyteen.

Tutkimusta johtaneen, Queens Collegen Ashima Kantin mukaan niillä osallistujilla, jotka söivät kuusi tai useamman aterian viikossa kodin ulkopuolella, oli muun muassa korkeampi painoindeksi sekä matalammat pitoisuudet lipoproteiinia eli molekyyliä, joka poistaa ylimääräistä kolesterolia verestä.

Lisäksi heillä oli matalammat pitoisuudet ravintoaineita, kuten C- ja E-vitamiineja, veressään. Vaikutus oli suurimmillaan naisilla ja yli 50-vuotiailla aikuisilla.

Tutkimuksessa tutkittiin 8 134 ihmistä viiden vuoden aikana.

Tutkimustulokset pätivät kaikkiin sellaisiin kodin ulkopuolella nautittuihin aterioihin, joita ei oltu itse valmistettu – olivatpa ne terveellisiä valintoja tai eivät. 

LUE MYÖS:

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja