Ethän mokaa säilytyksessä? Näin banaanit pysyvät tuoreina mahdollisimman pitkään

Näin saat ruoat säilymään kauemmin

Banaani säilyy parhaiten huoneenlämpötilassa. Jos banaanien haluaa säilyvän tuoreina mahdollisimman pitkään, kannattaa ostaa ne vähän raakoina ja antaa niiden kypsyä syömäkelpoisiksi vaikkapa keittiön pöydällä.

Yllä olevalla videolla kerrotaan, miten ruoat saa säilymään syömäkelpoisena pidempään.

Pistitkö ostamasi banaanit jääkaappiin? Ei kannattaisi, toteaa Travel And Leisure -sivusto.

Banaani on trooppinen hedelmä, joten se ei kestä niin hyvin kylmää. Parhaiten se säilyykin huoneenlämmössä.

Huoneenlämpötila on tärkeä etenkin silloin, jos banaanit olivat vielä ostettaessa hieman raakoja. Jääkaapin kylmyys saattaa jopa estää kypsymisen. Chiquita Banana -yhtiöstä kerrotaan Travel And Leisure-sivustolle, että banaani ei välttämättä kypsy enää ollenkaan, vaikka se laitettaisiin huoneenlämpöön jääkaappisäilytyksen jälkeen.

Jos banaanien haluaa pysyvän tuoreina mahdollisimman pitkään, ne pitäisi ostaa hieman vihertävinä ja antaa sitten kypsyä syötäviksi huoneenlämpötilassa. Älä kuitenkaan laita niitä pussiin, sillä se vain kiihdyttää kypsymisprosessia

Banaani tummenee kypsyessään

Jos kuitenkin haluat pistää banaanin jääkaappiin, tee niin vasta sitten, kun se on alkanut muuttua hieman tummemmaksi. Siitä tietää, että tärkkelys on alkanut muuttua sokeriksi.

Ruskeaa väriä saanut banaani kelpaa syötäväksi muutaman päivän ajan. Sen jälkeen se on mössöä, jota varten tarvitset lusikan.

Moni kammoksuu tummentunutta banaania. Kyseessä on kuitenkin luontainen osa kypsymisprosessia ja hedelmä on syömäkelpoinen.

Pehmenneestä banaanista valmistat kätevästi vaikkapa "jäätelöä", katso ohje videolta:

0:51

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja