Älä säilytä näitä vihanneksia ja hedelmiä vierekkäin – pilaantuvat nopeasti!
Tietyt vihannekset ja hedelmät saavat toisensa pilaantumaan nopeasti, jos niitä säilyttää vierekkäin. Pilaantumien johtuu etyleenistä, joka saa hedelmät ja vihannekset kypsymään.
Etyleeniä tuottavat vihannekset ja hedelmät:
- omena
- aprikoosi
- avokado
- kypsä banaani
- cantaloupe-meloni
- kiivi
- mango
- nektariini
- papaija
- passion-hedelmä
- persikka
- persimoni
- päärynä
- luumu
- tomaatti
Älä säilytä yllä mainittuja hedelmiä ja vihanneksia seuraavien kanssa samassa kulhossa:
- raa’at banaanit
- vihreät pavut
- parsakaali
- ruusukaali
- kaali
- porkkana
- kukkakaali
- kurkku
- munakoiso
- vihreät lehtivihannekset
- persilja
- herneet
- paprika
- pinaatti
- kesäkurpitsa
- bataatti
- vesimeloni
- vesikrassi
- lehtimangoldi
Lähde: Huffington Post
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan