Ethän kääri jouluruoan jämiä folioon? Voi pilata hyvät ruokasi hetkessä!
Folio ei ole asiantuntijan mukaan paras tapa suojella jouluaterian jämiä pilaantumiselta.
Jouluaterialla pöytään katetaan jouluruokia jos jonkinmoista sorttia. Vaikka jouluaattona lautaset pullistelevat, varmaa on, että jouluruokia jää syötäväksi vielä seuraavienkin päivien aterioille.
Jos olet tähän saakka käärinyt ruoantähteet folioon ennen jääkaappiin laittoa, viimeistään tänä jouluna tästä tavasta kannattaa luopua.
Asiantuntijan mukaan moni ajattelee, että folio auttaa ruokia pysymään tuoreena pidempään, mutta itse asiassa tällä tavalla on täysin päinvastainen vaikutus. Folioon käärityt tuotteet voivat nimittäin pilaantua muita nopeammin.
Ilmatiiviit rasiat hintansa arvoinen ostos
Tämä johtuu siitä, että folio ei ole peitä ruokia yhtä ilmatiivistii kuin vaikkapa tuorekelmu. Folion reunojen alta ruokaan pääsee ilmaa ja samalla bakteereita.
Cleveland Clinicin asiantuntija Lindsay Malone kertoi MSN-sivustolle, että ruokaan päässeen ilman ansiosta bakteerit alkavat kasvaa ruoassa nopeammin. Ilmatiiviiden rasioiden hankkiminen saattaa siis olla enemmän kuin paikallaan.
Ilmatiiviin paketoinnin lisäksi asiantuntija muistuttaa, että ruoka tulisi jäähdyttää jääkaappikylmäksi kahden tunnin kuluessa, jos aiot syödä samaa ruokaa vielä myöhemmin.
Lähde: TheSun
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa