Ethän kääri jouluruoan jämiä folioon? Voi pilata hyvät ruokasi hetkessä!

Näin saat ruoan säilymään pidempään.

Folio ei ole asiantuntijan mukaan paras tapa suojella jouluaterian jämiä pilaantumiselta. 

Jouluaterialla pöytään katetaan jouluruokia jos jonkinmoista sorttia. Vaikka jouluaattona lautaset pullistelevat, varmaa on, että jouluruokia jää syötäväksi vielä seuraavienkin päivien aterioille.

Jos olet tähän saakka käärinyt ruoantähteet folioon ennen jääkaappiin laittoa, viimeistään tänä jouluna tästä tavasta kannattaa luopua.

Asiantuntijan mukaan moni ajattelee, että folio auttaa ruokia pysymään tuoreena pidempään, mutta itse asiassa tällä tavalla on täysin päinvastainen vaikutus. Folioon käärityt tuotteet voivat nimittäin pilaantua muita nopeammin.

Ilmatiiviit rasiat hintansa arvoinen ostos

Tämä johtuu siitä, että folio ei ole peitä ruokia yhtä ilmatiivistii kuin vaikkapa tuorekelmu. Folion reunojen alta ruokaan pääsee ilmaa ja samalla bakteereita.

Cleveland Clinicin asiantuntija Lindsay Malone kertoi MSN-sivustolle, että ruokaan päässeen ilman ansiosta bakteerit alkavat kasvaa ruoassa nopeammin. Ilmatiiviiden rasioiden hankkiminen saattaa siis olla enemmän kuin paikallaan.

Ilmatiiviin paketoinnin lisäksi asiantuntija muistuttaa, että ruoka tulisi jäähdyttää jääkaappikylmäksi kahden tunnin kuluessa, jos aiot syödä samaa ruokaa vielä myöhemmin.

Lähde: TheSun

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja