Et ole vain kuvitellut asiaa! Tästä syystä joulukalenterien suklaa maistuu erilaiselta

suklaa joulusuklaa
Joulukalenterien suklaa on usein valmistettu edullisistä raaka-aineista. Shutterstock

Yksi syy joulukalenterien luukkujen takaa paljastuvan suklaan poikkeavaan makuun löytyy siitä, että saat suklaata suuhusi vain pienen palan päivässä.

Marraskuun vaihtuminen joulukuuksi tarkoittaa samalla myös sitä, että pitkä odotus joulukalenterien kanssa on päättynyt. Ensimmäisen luukun saa vihdoin avata!

Suklaajoulukalenterien ystävät ovat taatusti huomanneet, että etenkin edullisten kalenterien suklaa maistuu usein erilaisilta kuin tavallisissa suklaapatukoissa. Tämä ei ole vain kuvitelmaa, sillä tiede on nyt selvittänyt, mistä ilmiö oikein johtuu.

Syy löytyy ainesosaluettelosta

Ensimmäinen syy poikkeavaan makuun löytyy siitä, että luukkujen takaa paljastuva suklaa on usein halvempaa kuin kauppojen hyllyiltä löytyvät suklaapatukat.

Luukkujen takaa paljastuva suklaa on The Sun -sivuston mukaan valmistettu suklaaseoksesta, joka sisältää usein kaakaovoin sijaan edullisempia rasvoja, kuten kookosöljyä. Niin kutsuttuun oikeaan suklaaseen verrattuna tämän kaltainen suklaa on helpompi valaa kalentereihin pieniksi neliöiksi.

Sen lisäksi, että tämän kaltaisen suklaan käyttäminen vaikuttaa suklaan rakenteeseen, se vaikuttaa myös siihen, miltä suklaa oikein maistuu; suklaa saattaa maistua hieman öljyiseltä tai vahamaiselta.

Toinen syy joulukalenterien suklaan outoon makuun löytyy siitä, että saat suklaata vain yhden pienen palan päivässä. Jos olet juuri pessyt hampaasi tai suussasi maistuu aamukahvi, muutaman gramman painoinen suklaa saattaa sulaa suuhusi ilman sen suurempia makuelämyksiä.

Lähde: TheSun

***


Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja