Mainos

Estä pahanhajuinen aamuhengitys – syö näitä ruokia illalla!

Inhottava aamuhengitys on ikävä ongelma, mutta pahaa hajua voi yrittää estää syömällä illalla oikeita ruokia.

Pelätty aamuhengitys on yleinen vaiva, mutta tätä päivittäistä ongelmaa voi vähentää syömällä oikein. Jos nimittäin pidät hampaistasi hyvää huolta harjaamalla ja hammaslankaa käyttämällä sekä näet hammaslääkäriäsi pari kertaa vuodessa, pahanhajuisen hengityksen syy löytyy luultavasti ruokavaliostasi. Tiety ruoat esimerkiksi lisäävät plakin tuotantoa hampaissasi.

Sylki auttaa päivän aikana huuhtelemaan bakteerit suusta pois, mutta kun syljen eritys yöllä lakkaa, bakteerit ja kemikaalit kerääntyvät ja sen vuoksi aamusuu haiskahtaa pahalta.

Joitain ruokia syömällä voit pitää hengityksesi raikkaana ja parantaa ruoansulatuselimistösi terveyttä. Kokeile syödä seuraavia ruokia ennen nukkumaanmenoa ja testaa, onko suusi raikkaampi aamulla!

C-vitamiinipitoiset hedelmät

Hedelmät, joissa on paljon nestettä ja C-vitamiinia, kuten luumut ja sitrushedelmät sekä marjat, kuten vaikkapa mansikka, auttavat taistelemaan pahanhajuista aamuhengitystä vastaan luomalla bakteereille epämiellyttävät olosuhteet suussa. Ne estävät myös ientulehdusta ja muita iensairauksia. Pidä vaikka kulhollinen luumuja lähettyvillä ja nappaise yksi suuhusi ennen kuin käyt nukkumaan.

Tuoreet yrtit

Raikkaanmakuiset purukumit vain piilottavat pahaa hajua, mutta tuoreet yrtit estävät sitä. Tuoreet yrtit tekevät myös hyvää ruoansulatukselle. Kokeile juoda vaikkapa kupposellinen kuumaa yrttiteetä ennen nukkumaanmenoa tai mutustele yrttejä pitkin päivää.

Kuitupitoiset ruoat

Runsaskuituisten hedelmien ja vihannesten syöminen auttaa pitämään ruoansulatuksen toiminnassa. Rouskuvammat hedelmät ja vihannekset,kuten vaikkapa omena, auttavat myös poistamaan hajuja aiheuttavaa plakkia hampaista.

Jogurtti

Probioottisen jogurtin sisältämät elävät bakteerit auttavat estämään pahojen bakteerien kasvua. Jogurtin D-vitamiini auttaa myös estämään plakin kerääntymistä ja iensairauksia.

Lähde: Black Doctor

Mihin eri yrtit sopivat? Katso Alex Nurmen vinkit:

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja