Vuonna 1996 ovensa avannut legendaarinen helsinkiläinen tapasravintola sai arvovaltaisen asiakkaan, joka kehui paikan espanjalaisen munakkaan maasta taivaisiin. Munakkaan salaisuus piilee yllättäen pakastetuotteessa, kertoo paikan omistaja Kim Sundell.
Yllä olevalla videolla Kim Sundell näyttää, miten kehuttu perunamunakas valmistetaan.
Helsingin Kasarmikadulla sijaitsee Suomen ensimmäinen tapasravintola Kim's Tapas. Ravintolaa on alusta saakka pyörittänyt kokki Kim Sundell, jonka bravuureihin kuuluu muun muassa espanjalainen klassikkoannos, perunamunakas.
Eräänä päivänä Kimin ravintolaan tepasteli sisään espanjalainen, noin viisissäkymmenissä oleva mies. Hän tilasi munakkaan.
– Olin itse keittiössä ja madridilainen työntekijäni tarjoili munakkaan miehelle. Hän maistoi munakasta ja kysyi, että kuka sen on tehnyt. Sitten hän pyysi minut paikalle. Tulin sitten keittiöstä ja istuin hänen kanssaan alas, Kim kertoo MTV:lle.
Kimin keskutellessa miehen kanssa kävi ilmi, että ulkomainen vierailija oli espanjalainen ruokatoimittaja. Hän kertoi tilaavansa aina ravintolassa alkuun perunamunakkaan, sillä sen perusteella voi päätellä onko ravintola oikeasti hyvä.
– Se on halpa ruoka valmistaa, mutta kaikki eivät osaa sitä tehdä. Mies kertoi, että jos hän ei pidä munakkaasta, hän ei jää ravintolaan syömään. Hän sitten kysyi minulta, että olenko todella tehnyt munakkaan itse. Toimittaja sanoi syöneensä maailmalla tuhansia eri munakkaita ja tämä minun munakkaani on maailman parasta, tai yltää ainakin heittämällä kolmen parhaan joukkoon.

