Eroon turvotuksesta – syö näitä aamupalaksi

Papaija
Shutterstock

Tiedätkö, mitkä ruoka-aineet helpottavat turvotusta nopeasti?

Tietyt ruoka-aineet saavat aikaan turvonneen olon, mutta valitsemalla aamupalaksi oikeita raaka-aineita voit varmistaa sen, että olo muuttuu nopeasti kevyemmäksi.

1. Trooppiset hedelmät

Tropiikissa kasvavat raikkaat hedelmät kuten papaija ja ananas vauhdittavat ruoansulatusta ja vähentävät turvotusta. Nauttimalla aamupalalla näitä raikkaita hedelmiä voit helpottaa turvonnutta oloa.

2. Oikeat juomat

Kun turvottaa, on ensisijaisen tärkeää juoda riittävästi nestettä. Erityisen tehokkaita juomia turvotuksen laannuttamiseen ovat kookosvesi, piparminttutee ja kombutsa, eli juoma, joka valmistetaan sokeroidusta teestä käymisteitse.

3. Vesipitoiset kasvikset

Jos turvotus johtuu kosteasta viikonlopusta, voi nestevajaukseeen liittyvää oloa parantaa syömällä kasviksia, jotka sisältävät erityisen paljon vettä. Aamupalalla kannattaa siten turvotuksen vähentämiseksi syödä vaikkapa tomaattia.


4. Kvinoa

Harva tulee syöneeksi aamupalaksi kvinoaa ilman sen erityisempää syytä. Kvinoa on kuitenkin tehokas laskemaan turvotusta ja tukalassa olossa esimerkiksi murot on hyvä korvata kvinoalla.

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja