Eroon turvotuksesta – tämä aamujuoma poistaa kehosta nestettä

shutterstock_173128262
Ananaksesta valmistettu smoothie voi auttaa pääsemään eroon turvotuksesta. Shutterstock

Valmista aamupalaksi terveellistä ananasjuomaa ja hankkiudu eroon turvotuksesta!

Helpolla smoothieohjeella ananas muuttuu maukkaaksi juomaksi, joka voi helpottaa turvotusta ja parantaa oloa heti aamusta. Poimi resepti!

Ananas tekee hyvää terveydelle

Ananas tunnetaan diureettina, eli nestettä kehosta poistavana raaka-aineena, josta voi olla apua muun muassa turvotuksen vähentämisesstä. Jotkut uskovat, että ananas auttaa myös rasvanpoltossa. Tälle tiedolle ei kuitenkaan ole vielä saatu tieteestä vahvistusta.

Ananas on erityisen hyödyllinen myös ruoansulatukselle sen sisältämän ruoansulatusentsyymin, bromelaiinin ansiosta. Ananasta on käytetty sen sisältämän bromelaiinin vuoksi apuna tulehdusten ja ruoansulatushäiriöiden hoidossa.

Ananaksen on todettu edistävän myös solujen terveyttä muun muassa sen sisältämän A- ja C-vitamiinin vuoksi. Nämä tutut vitamiinit suojaavat terveitä soluja vapailta radikaaleilta ja voivat auttaa korjaamaan jo vahingoittuneita soluja.

Ananasunelma

Puolikas ananas
0,5 dl maustamatonta jogurttia
1 dl ananasmehua

Poista ananaksesta kuori ja kova sisus. Pilko se muutamaan osaan.

Sekoita kaikki raaka-aineet tasaiseksi juomaksi tehosekoittimessa.

Nauti!

Lähde: OBH Nordica, Fitnea

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja