Eroon piinaavasta turvotuksesta – 7 parasta litteämmän vatsan ruokaa

valkosipuli
Shutterstock

Oletko syönyt terveellisesti ja liikkunut ahkerasti, mutta silti heräät aamuisin turvotuksesta kärsien? Estä turvotus lisäämällä seuraavia ruokia lautasellesi.

Cayennepippuri

Tulinen ruoka ehkäisee turvotusta sen sisältämän kapsaisiinin takia.

Jogurtti

Jogurtin sisältämät probiootit pitävät ruoansulatuksen kunnossa ja auttavat ruokaa imeytymään kunnolla. Suosi etenkin maustamattomia jogurtteja, joissa ei ole turhia sokereita.

Inkivääri

Inkivääri on yksi maailman vanhimmista rohtona käytetyistä mausteista. Inkivääri ehkäisee tulehduksia ja turvotusta. Paras tapa nauttia inkivääriä on juoda siitä tehtyä teetä esimerkiksi heti ruoan jälkeen.

Fenkolinsiemenet

Fenkolinsiemeniä on käytetty rohtona Intiassa jo tuhansien vuosien ajan. Pureskele puoli teelusikallista fenkolinsiemeniä, kun tahdot raikkaamman hengityksen ja litteän vatsan.

Banaani

Banaani on yksi eniten kaliumia sisältävistä ruoista. Kalium voi auttaa turvotuksen hillitsemisessä tehokkaasti, joten hedelmää kannattaa suosia.

Sitruuna

Sitruunaveden juomisesta todella on hyötyä turvotuksen poistamiseen. Juo sitruunavettä heti aamusta. 

Valkosipuli

Pahanhajuinen hengitys voi olla turvotuksen poistumisen arvoista. Valkosipulin syöminen etenkin suolaisten ruokien kanssa voi aiheuttaa turvotusta, mutta kun syöt valkosipulia yksistään, auttaa se pääsemään eroon turvotuksesta. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat