Eroon nirsoilusta – kokeile niksejä ja totuta makuaistisi

kaali
Shutterstock

Haluaisitko laajentaa makupalettiasi myös ruokiin, joiden kohdalla yleensä sanot ei kiitos? Women’s Health listasi kikkoja, joiden avulla nirsoilun syistä voi päästä eroon. 

Etkö pidä tiettyjen ruokien koostumuksesta tai vaikkapa kitkeryydestä? Lue vinkit läpi ja kokeile hyödyntää niitä omassa ruokavaliossasi. 

Ongelma: Pistävä maku

Esimerkiksi hyvin kuumaan veteen haudutettu vihreä tee voi maistua ikävän pistävältä. Lisää teehen hunajaa tai maitoa, jotka molemmat taittavat pistävän maun tehokkaasti.

Ongelma: Kitkeryys

Kaalit, kuten terveellinen lehtikaali voi maistua aavistuksen kitkerältä. Kitkeryyttä tasapainottavat sekä suolainen, makea että hapan, joten mausta lehtikaali haluamallasi tavalla. Voit myös esimerkiksi loihtia lehtikaalista smoothien, johon lisäät kaalin seuraksi banaanin, omenamehua ja sitruunamehua.

Ongelma: Vahvat maut

Esimerkiksi juureksilla on usein voimakas, maanläheinen maku, joka voi joillekin olla liikaa. Kokeile paahtaa juureksia uunissa vähintään puolen tunnin ajan, näin saat mausta pehmeämmän.

Ongelma: Erikoinen rakenne

Jos ruoan erikoinen rakenne on nirsoilun syy, kokeile muuttaa raaka-aineen rakennetta erilaisilla ruoanvalmistustavoilla. Keitä esimerkiksi kuivatuista hedelmistä kastike vaikkapa broileriruoille tai syö keitettyjen porkkanoiden sijasta pyrettä tai rouskuvaa raastetta.

Ongelma: Säilykeruokien koostumus

Jos säilykkeet eivät maistu, voit aina kokata tuoreista aineksista, jolloin voit vaikuttaa myös ruoan kypsyysasteeseen. Keitä esimerkiksi linssit ja pavut itse ja syö hedelmät ja kasvikset tuoreena.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!