Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Eroon nirsoilusta – kokeile niksejä ja totuta makuaistisi

Shutterstock
Julkaistu 21.02.2015 14:00

MTV LIFESTYLE

Haluaisitko laajentaa makupalettiasi myös ruokiin, joiden kohdalla yleensä sanot ei kiitos? Women’s Health listasi kikkoja, joiden avulla nirsoilun syistä voi päästä eroon. 

Etkö pidä tiettyjen ruokien koostumuksesta tai vaikkapa kitkeryydestä? Lue vinkit läpi ja kokeile hyödyntää niitä omassa ruokavaliossasi. 

Ongelma: Pistävä maku

Esimerkiksi hyvin kuumaan veteen haudutettu vihreä tee voi maistua ikävän pistävältä. Lisää teehen hunajaa tai maitoa, jotka molemmat taittavat pistävän maun tehokkaasti.

Ongelma: Kitkeryys

Kaalit, kuten terveellinen lehtikaali voi maistua aavistuksen kitkerältä. Kitkeryyttä tasapainottavat sekä suolainen, makea että hapan, joten mausta lehtikaali haluamallasi tavalla. Voit myös esimerkiksi loihtia lehtikaalista smoothien, johon lisäät kaalin seuraksi banaanin, omenamehua ja sitruunamehua.

Ongelma: Vahvat maut

Esimerkiksi juureksilla on usein voimakas, maanläheinen maku, joka voi joillekin olla liikaa. Kokeile paahtaa juureksia uunissa vähintään puolen tunnin ajan, näin saat mausta pehmeämmän.

Ongelma: Erikoinen rakenne

Jos ruoan erikoinen rakenne on nirsoilun syy, kokeile muuttaa raaka-aineen rakennetta erilaisilla ruoanvalmistustavoilla. Keitä esimerkiksi kuivatuista hedelmistä kastike vaikkapa broileriruoille tai syö keitettyjen porkkanoiden sijasta pyrettä tai rouskuvaa raastetta.

Ongelma: Säilykeruokien koostumus

Jos säilykkeet eivät maistu, voit aina kokata tuoreista aineksista, jolloin voit vaikuttaa myös ruoan kypsyysasteeseen. Keitä esimerkiksi linssit ja pavut itse ja syö hedelmät ja kasvikset tuoreena.

Lähde: Women's Health

Lisää aiheesta:

Moni kotikokki töpeksii suolan käytössä – vältä yleiset mokatYllättävä korvike parmesaanille ja tofusta helposti rapeampaa – ota talteen kasvisruokaniksit!Älä heitä pois! 4 nerokasta tapaa käyttää sipulin kuoria ruoanlaitossa – joukossa todellinen yllättäjäHarkitse pikanuudeleiden maustepussin käyttöä kahdesti – kokit kertovat, miten nuudeleista saa helposti huomattavasti parempiaNeljä helppoa kikkaa, joilla saat vähäsuolaisesta ruoasta maukkaampaa10 ainesosaa, jotka keittiöstäsi pitäisi löytyä: Näiden avulla teet entistä parempaa ruokaa!
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • Eilen17:02
    Ruoka

    Halpaa sesonkikasvista myydään nyt huimat määrät – sopii jopa pastaan!

  • Eilen13:38
    Verot

    Pizzerioista ja kebabravintoloista löytyi 11 miljoonaa maksamattomia veroja

  • Eilen11:26
    Ruoka

    Kozeen Shiwan haastettiin oikeuteen – näin hän vastaa syytöksiin

  • Eilen09:31
    Ruoka

    Vappu Pimiän superhelppo arkiruoka on hitti: Kanapullat alle puolessa tunnissa!

  • Eilen09:00
    Sienet

    Kärpässieniä syönyt puukotti veljeään – "Se trippi oli aika erikoinen"