Mainos

Erityisen vähäkalorinen lihatuote – käytätkö tätä raaka-ainetta?

Oletko tiennyt, että parmankinkku on erityisen vähäkalorinen lihatuote, joka taipuu moneksi?

Parmankinkku on hitaasti kypsytettyä kinkkua, joka valmistuu Italiassa, nimensä mukaisesti Parman seudulla. Lue faktat kuuluisasta kinkusta!

Kotikaupunkina Parma

Parmankinkkua valmistetaan nimensä mukaisesti ainoastaan Parman kaupungin läheisyydestä Italiassa ja sitä on valmistettu aina Rooman ajoista lähtien juuri Emilia-Romagnan alueella, perinteisellä menetelmällä. Emilia-Romagna tunnetaan myös parmesanjuuston ja balsamicon kotina, ja nämä kolme herkkua yhdistyvätkin usein italialaisessa ruokapöydässä.

VINKKI! Suomalaiset ovat tottuneet syömään parmankinkun pizzassa tai melonin kanssa, joka onkin loistava makupari, mutta kinkkua kannattaa kokeilla myös erilaisissa salaateissa ja leivonnaisissa.

Erityisen vähäkalorinen lihatuote

Parmankinkku on italialaisen keittiön perusruokia ja moni nauttii sitä hyvällä omallatunnolla, sillä se sisältää runsaasti proteiinia ja vain vähän kolesterolia. Parmankinkku on myös vähäkalorisempi kuin lihatuotteet yleensä.

Tarkka valmistusprosessi

Italiankielisen parmankinkku-sanan etymologia kuvastaa historiallista valmistustapaa: kinkku on italiaksi prosciutto, joka juontuu latinankielen sanasta perexsiccatus, josta tulee nyky-italian sana prosciugare, eli vapaasti suomennettuna kuivata huolellisesti.

Valmistuu ajan kanssa

Parmankinkun valmistus on hyvin yksinkertaista ja luonnollista: tarvitaan vain italialaista sianlihaa, suolaa, ilmaa – ja ennen kaikkea aikaa. Parmankinkun valmistu vie aikaa tavallisesti 12–18 kuukautta.

Lähde: Prosciutto di Parma

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja