Erityisen vähäkalorinen lihatuote – käytätkö tätä raaka-ainetta?
Oletko tiennyt, että parmankinkku on erityisen vähäkalorinen lihatuote, joka taipuu moneksi?
Parmankinkku on hitaasti kypsytettyä kinkkua, joka valmistuu Italiassa, nimensä mukaisesti Parman seudulla. Lue faktat kuuluisasta kinkusta!
Kotikaupunkina Parma
Parmankinkkua valmistetaan nimensä mukaisesti ainoastaan Parman kaupungin läheisyydestä Italiassa ja sitä on valmistettu aina Rooman ajoista lähtien juuri Emilia-Romagnan alueella, perinteisellä menetelmällä. Emilia-Romagna tunnetaan myös parmesanjuuston ja balsamicon kotina, ja nämä kolme herkkua yhdistyvätkin usein italialaisessa ruokapöydässä.
VINKKI! Suomalaiset ovat tottuneet syömään parmankinkun pizzassa tai melonin kanssa, joka onkin loistava makupari, mutta kinkkua kannattaa kokeilla myös erilaisissa salaateissa ja leivonnaisissa.
Erityisen vähäkalorinen lihatuote
Parmankinkku on italialaisen keittiön perusruokia ja moni nauttii sitä hyvällä omallatunnolla, sillä se sisältää runsaasti proteiinia ja vain vähän kolesterolia. Parmankinkku on myös vähäkalorisempi kuin lihatuotteet yleensä.
Tarkka valmistusprosessi
Italiankielisen parmankinkku-sanan etymologia kuvastaa historiallista valmistustapaa: kinkku on italiaksi prosciutto, joka juontuu latinankielen sanasta perexsiccatus, josta tulee nyky-italian sana prosciugare, eli vapaasti suomennettuna kuivata huolellisesti.
Valmistuu ajan kanssa
Parmankinkun valmistus on hyvin yksinkertaista ja luonnollista: tarvitaan vain italialaista sianlihaa, suolaa, ilmaa – ja ennen kaikkea aikaa. Parmankinkun valmistu vie aikaa tavallisesti 12–18 kuukautta.
Lähde: Prosciutto di Parma
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti