Erinomaista urheilijoille — tällä mehulla voi korvata jopa proteiinijauheen

shutterstock_86000620
Punajuurimehun karoteenit ja antioksidantit suojaavat flunssalta ja typpioksidit kasvattavat lihaksia. Oikea superjuoma siis!

Punajuurimehu on uusi proteiinijauhe, ainakin jos uskoo uusimpia tutkimuksia. Jo vajaa lasillinen punajuurimehua päivässä voi auttaa vahvistamaan lihaksia merkittävästi.

Urheilijat, mutta myös tavalliset kuntoilijat ympäri maailmaa käyttävät proteiinijauhetta saavuttaakseen parempia tuloksia. Proteiinijauheen käyttäjien keskuudessa on nyt kuitenkin herätty kyseenalaistamaan jauheiden sisältämät säilöntä- ja keinotekoiset aineet. Monet ovat myös jo pitkään kaivanneet kasvispohjaista urheilujuomavaihtoehtoa.

Nyt ongelmiin on löydetty ratkaisu! Seuraavan kerran kun olet noukkimassa proteiinijauhetta kaupan hyllyltä mukaasi, suuntaa sen sijaan lähimmälle torille tai vihannesosastolle.

Kasvattaa nopeasti lihasvoimaa

Uuden Washingtonin yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan punajuuresta valmistettu mehu voi kasvattaa lihasvoimaa jopa 13 prosenttia.

Tutkimuksessa sydämen vajaatoiminnasta kärsiviä ihmisiä kehotettiin juomaan vajaan lasillisen verran väkevää punajuurimehua. Melkein heti mehun juotuaan tutkijat totesivat osallistujien lihasvoiman ja -nopeuden kasvaneen lähes 13 prosenttia. Tämä huima muutos vastaa parin kuukauden säännöllistä lihasvoimaharjoittelua.

Testi suoritettiin myös tavallisille ihmisille sekä urheilijoille. Myös heidän kohdallaan lihasvoiman katsottiin parantuneen huomattavasti heti kaksi tuntia mehun juonnin jälkeen.

Myös muita terveyshyötyjä

Mutta mikä tekee punajuurimehusta niin tehokasta? Punajuurimehun teho juontaa juurensa sen sisältämiin ioni nitraatteihin, jotka muuttuvat nitriiteiksi ja edelleen typpioksideiksi. Juuri tällä lopullisella olomuodolla on tehostava vaikutus lihasvoiman kasvuun.

Tämä uusi tutkimus on jatkoa punajuuren jo entuudestaan tunnetuille terveyshyödyille. Paitsi että tämä juures on herkullinen ja monikäyttöinen, se suojelee myös tehokkaasti taudeilta ja parantaa maksan ja munuaisten toimintaa.

Mitä vielä odotat, nyt nopeasti punajuuriostoksille!

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja