Erikoinen syy – miksi drinkkilasi täytetään aina jäillä?
Oletko koskaan tullut ajatelleeksi, miksi drinkkilasi täytetään baarissa aina kokonaan jäillä? Syy tähän tapaan ei suinkaan ole ainoastaan se, että tällä tavalla baarissa säästetään juomia, kun jäät vievät nesteeltä tilaa.
Altia Akatemian valmentaja ja baarimestari Mikael Karttunen kertoi Makuja.fi:lle, että drinkkilasi täytetään jäillä hyvin perustellusta syystä.
Suuri määrä jäitä "suojelee" drinkkiä
Kun jäitä on paljon, juoma kylmenee nopeasti, eivätkä jäät sula juomaan niin nopeasti, että sen laatu kärsisi. Jäiden on siis oikeasti tarkoitus varjella tarkoin mitattujen ainesosien suhdetta drinkissä.
– Tärkein pointti on se, että juoma ei niin sanotusti vesity, kun jäitä on paljon. Se on lämpöfysiikan tosiasia, että silloin kun juomassa on tarpeeksi jäitä, niin neste jäähtyy niin nopeasti ja niin kylmäksi, että se ei enää sulata jäitä nopeasti, Karttunen toteaa.
– Vain juoman ulkopuolelta tuleva lämpö sulattaa jäitä, Karttunen jatkaa.
Katso video! Näillä välineillä drinkkejä voi valmistaa kotonakin
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan