Erikoinen syy – miksi drinkkilasi täytetään aina jäillä?

shutterstock_292303325
Siihen on perusteltu syy, miksi drinkkilasit täytetään jäillä. Shutterstock

Oletko koskaan tullut ajatelleeksi, miksi drinkkilasi täytetään baarissa aina kokonaan jäillä? Syy tähän tapaan ei suinkaan ole ainoastaan se, että tällä tavalla baarissa säästetään juomia, kun jäät vievät nesteeltä tilaa.

Altia Akatemian valmentaja ja baarimestari Mikael Karttunen kertoi Makuja.fi:lle, että drinkkilasi täytetään jäillä hyvin perustellusta syystä.

Suuri määrä jäitä "suojelee" drinkkiä

Kun jäitä on paljon, juoma kylmenee nopeasti, eivätkä jäät sula juomaan niin nopeasti, että sen laatu kärsisi. Jäiden on siis oikeasti tarkoitus varjella tarkoin mitattujen ainesosien suhdetta drinkissä.

– Tärkein pointti on se, että juoma ei niin sanotusti vesity, kun jäitä on paljon. Se on lämpöfysiikan tosiasia, että silloin kun juomassa on tarpeeksi jäitä, niin neste jäähtyy niin nopeasti ja niin kylmäksi, että se ei enää sulata jäitä nopeasti, Karttunen toteaa.

– Vain juoman ulkopuolelta tuleva lämpö sulattaa jäitä, Karttunen jatkaa.

Katso video! Näillä välineillä drinkkejä voi valmistaa kotonakin

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja