Erikoinen syy – miksi drinkkilasi täytetään aina jäillä?

shutterstock_292303325
Siihen on perusteltu syy, miksi drinkkilasit täytetään jäillä. Shutterstock

Oletko koskaan tullut ajatelleeksi, miksi drinkkilasi täytetään baarissa aina kokonaan jäillä? Syy tähän tapaan ei suinkaan ole ainoastaan se, että tällä tavalla baarissa säästetään juomia, kun jäät vievät nesteeltä tilaa.

Altia Akatemian valmentaja ja baarimestari Mikael Karttunen kertoi Makuja.fi:lle, että drinkkilasi täytetään jäillä hyvin perustellusta syystä.

Suuri määrä jäitä "suojelee" drinkkiä

Kun jäitä on paljon, juoma kylmenee nopeasti, eivätkä jäät sula juomaan niin nopeasti, että sen laatu kärsisi. Jäiden on siis oikeasti tarkoitus varjella tarkoin mitattujen ainesosien suhdetta drinkissä.

– Tärkein pointti on se, että juoma ei niin sanotusti vesity, kun jäitä on paljon. Se on lämpöfysiikan tosiasia, että silloin kun juomassa on tarpeeksi jäitä, niin neste jäähtyy niin nopeasti ja niin kylmäksi, että se ei enää sulata jäitä nopeasti, Karttunen toteaa.

– Vain juoman ulkopuolelta tuleva lämpö sulattaa jäitä, Karttunen jatkaa.

Katso video! Näillä välineillä drinkkejä voi valmistaa kotonakin

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!