Eri teelaatujen yllättävät terveyshyödyt – tiesitkö näitä?

Shutterstock

Useilla teelaaduilla on terveysvaikutuksia, joista kannattaa nauttia etenkin pahimman flunssakauden aikaan.

Talvella vilustuminen on hyvin yleistä ja moni etsiikin kuumeisesti flunssattoman talven reseptiä. Yksi tapa pysytellä virkeänä ja vahvistaa vastustuskykyä on nauttia säännöllisesti erilaisia teelaatuja.

Vihreä tee virkistää

Antioksidanttipitoinen vihreä tee on mitä sopivin juoma talvikeleillä. Pimeä vuodenaika väsyttää monia erityisen paljon ja vihreästä teestä voi saada kaivattua piristystä. Etenkin kahvia karttaville vihreä tee sopii erityisen hyvin.

Piparminttutee auttaa rentoutumaan

Piparminttuteen sisältämä mentoli rentouttaa lihaksia ja voi auttaa rentouttamaan koko kehon. Mentoli helpottaa luonnostaan stressiä ja ahdistusta. Tämän lisäksi piparminttutee voi auttaa nukkumaan levollisemmin ja tästä syystä moni nauttiikin piparminttuteetä ennen yöpuulle painumista.

Kamomillatee helpottaa vilustumisen oireita

Tunne siitä, että flunssa ottaa pian ylivallan, on monelle tuttu. Kamomillatee on oiva, luonnollinen keino helpottaa orastavan flunssan oireita. Kamomilla sisältää nimittäin salisyylihappoa, jolla on kuumetta alentava, kipuja lievittävä sekä hien eritystä edistävä vaikutus.

Inkivääritee tekee hyvää vatsalle

Jos kärsii vatsavaivoista, voi inkivääriteestä saada kaivattua apua arkeen. Inkiväärin on todettu helpottavan monia vaivoja ruoansulatusongelmista erilaisiin kiputiloihin. Inkivääriteen vaikutuksia voi käyttää hyväksi myös juomalla teetä ennen aterioita, joilla on tapana aiheuttaa vatsanväänteitä.

Laventelitee helpottaa päänsärkyä

Laventeliteestä voi löytyä yllättävä apu kiusalliseen päänsärkyyn. Laventelin sisältämät eteeriset öljyt voivat auttaa lievittämään ikävää särkyä.

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja