Epäterveellisimmät salaatit – näitä syömällä et laihdu

shutterstock_91009757 (1)
Shutterstock

Ota varoittavien esimerkkien myötä selvää, millaisia salaatteja kannattaa vältellä, mikäli tarkoitus on syödä kevyemmin.

Salaatti on usein luonteva valinta lounaaksi silloin, kun tarkoitus on keventää ruokavaliota, tai kun olo on muuten vain raskas. Aina terveelliseltä kuulostava salaatti ei kuitenkaan todellakaan ole se kevein vaihtoehto lounaaksi.

Coleslaw

Kaalista, porkkanoista ja sipulista koostettu coleslaw-salaatti on usein oikea kaloripommi. Coleslaw valmistetaan perisnteisesti majoneesipohjaiseksi ja pieni annos kaalisalaattia voi sisältää The Daily Mealin mukaan 232 kilokaloria.

Tomaatti-mozzarellasalaatti

Vuoronperään ladotuista tomaatti- ja mozzarellasiivuista koottu salaatti on moneen makuun, mutta ei suinkaan siitä terveellisimmästä päästä. Yksi annos tätä klassikko"salaattia" voi sisältää peräti 24 grammaa rasvaa ja 340 kilokaloria.

Caesar-salaatti

Perinteinen caesar-salaatti on nimensä mukaisesti juhlavaa ruokaa, jota ainakaan kilojen karistamista tavoittelevan ei kannata syöpä päivästä toiseen. Siitä huolimatta että caesar-salaatin täytteet lepäävät salaattipedillä, voi yksi annos kuuluisalla caesar-kastikkeella ja parmesanjuustolla maustettua klassikkosalaattia sisältää yli 600 kilokaloria.

Taco-salaatti

Pikaruokapaikoissa klassisten hampurilaisten ja pizzojen sijaan saattaa olla tarjolla painoaan pudottavien kosiskelemiseksi taco-salaattia. Taco-sipseillä täydennetty tai taco-kulhoon koottu salaatti voi salaatinystävien ihmetykseksi sisältää kevyestä nimestään huolimatta yli 1000 kilokaloria.

Waldorfin salaatti

Karamellisoiduilla pähkinöillä ja gorgonzolajuustolla maustettu Waldorfin salaatti lukeutuu niin ikään epäterveellisimpien salaattien joukkoon. Klassikkosalaatissa voi olla Huffington Postin mukaan yhtä annosta kohden jopa 1230 kilokaloria.

Nuudelisalaatti

Itämaista inspiraatiota saaneiden nuudelisalaattien kohdalla kannattaa niin ikään olla tarkkana, mikäli tarkoituksena on saavuttaa entistä keveämpi olemus. Kanaa, salaattia, paistettuja nuudeleita, kaalia, sipulia, manteleita, porkkanaa ja oriental-kastiketta sisältävässä nuudelisalaatissa voi olla jopa 1290 kilokaloria annosta kohden.

Haluatko pudottaa painoa pysyvästi? Kokeile Keventäjät-palvelua kaksi viikkoa ilmaiseksi!

Makuja.fi – tykkää meistä Facebookissa!

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja