Epäsosiaalisen suomalaisen unelma? Näin toimivat ruokakauppojen uudet älykärryt!

mediakarry
Petteri Heiman / Smartcart Oy

Ruokaupassa asiointi voi olla tulevaisuudessa yhä digitaalisempaa kun suomalaiset älyostoskärryt yleistyvät kovaa vauhtia.

Suomalaisen Smarcart-yrityksen suunnittelemat älykärryt on otettu käyttöön jo useammassa ruokakaupassa. Älykärryjä hyödyntää muun muassa helsinkiläinen K-Supermarket Arabia.

Ruokakaupassa asioiva voi tallentaa älykärryn näytölle oman kauppalistansa tai etsiä kärryistä reseptivinkkejä. Kun näytöltä valitsee vaikka lihapullien reseptin, nappaa älykärry automaattisesti reseptin ainekset ostoslistalle.

Älykärryjen avulla asiakas pystyy myös suunnistamaan kaupassa. Näytössä on kartta, jonka avulla näkee, mistä hyllyväliköstä mikäkin tuote löytyy.

Lopuksi voit maksaa ruokaostokset esimerkiksi itsepalvelukassalla. Älykärryjen ja itsepalvelukassan yhdistelmä lieneekin monen epäsosiaalisen suomalaisen unelma: Enää kaupassa ei tarvitse kommunikoida tai asioida kenenkään kanssa, vaan ostokset voi hoitaa digitaalisesti yksin. 

***

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja