Epäsosiaalisen suomalaisen unelma? Näin toimivat ruokakauppojen uudet älykärryt!

mediakarry
Petteri Heiman / Smartcart Oy

Ruokaupassa asiointi voi olla tulevaisuudessa yhä digitaalisempaa kun suomalaiset älyostoskärryt yleistyvät kovaa vauhtia.

Suomalaisen Smarcart-yrityksen suunnittelemat älykärryt on otettu käyttöön jo useammassa ruokakaupassa. Älykärryjä hyödyntää muun muassa helsinkiläinen K-Supermarket Arabia.

Ruokakaupassa asioiva voi tallentaa älykärryn näytölle oman kauppalistansa tai etsiä kärryistä reseptivinkkejä. Kun näytöltä valitsee vaikka lihapullien reseptin, nappaa älykärry automaattisesti reseptin ainekset ostoslistalle.

Älykärryjen avulla asiakas pystyy myös suunnistamaan kaupassa. Näytössä on kartta, jonka avulla näkee, mistä hyllyväliköstä mikäkin tuote löytyy.

Lopuksi voit maksaa ruokaostokset esimerkiksi itsepalvelukassalla. Älykärryjen ja itsepalvelukassan yhdistelmä lieneekin monen epäsosiaalisen suomalaisen unelma: Enää kaupassa ei tarvitse kommunikoida tai asioida kenenkään kanssa, vaan ostokset voi hoitaa digitaalisesti yksin. 

***

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.