Entistä parempaa puuroa – tämä on hyvän maun salaisuus
Yksinkertaisilla vinkeillä teet puurostasi hetkessä parempaa. Lue kokki Alex Nurmen vinkit maistuvamman puuron valmistukseen.
Pitkään haudutetut puurot jäävät kiireisinä arkiaamuina usein haaveeksi, ja moni valmistaakin aamupuuronsa pikaisesti mikrossa tai kattilassa.
– Puuroissa 5–10 minuutin haudutus voi riittää, mutta puuron maku paranee mitä kauemmin se saa hautua, kertoo kokki Alex Nurmi.
Pitkän haudutuksen aikana puuron rakenne muuttuu ja maku syvenee. Vähintään tunnin haudutus takaa maultaan ja rakenteeltaan erinomaisen puuron.
Turvottaminen hyvän maun salaisuus
Aamuisin on usein kiire, ja pitkälle haudutukselle ei jää aikaa. Puurosta saa kuitenkin pitkään haudutetun makuista yksinkertaisella keinolla.
– Hyvä vinkki on laittaa puurohiutaleet turpoamaan nesteeseen yön ajaksi. Aamulla pelkkä kiehautus riittää, Nurmi vinkkaa.
Puurohiutaleiden turvotus ennen keittämistä pehmittää hiutaleita, jolloin puuron maku paranee.
Tuorepuuro on arjen pelastus
Tuorepuuroa ei keitetä, vaan puuro turvotetaan yön yli jääkaapissa. Puuro on helppo laittaa edellisiltana jääkaappiin, jolloin puuro on aamulla valmista nautittavaksi.
Tuorepuuro valmistuu helposti sekoittamalla yhden osan kaurahiutaleita ja yhden osan nestettä, kuten maitoa tai vettä. Sekaan voi lisätä esimerkiksi myös rahkaa, banaania tai marjoja. Vaihtelemalla eri makuaineita saat aamupuuroon helposti lisää makua, rakennetta ja ravintoaineita.
Tuorepuuron voi makeuttaa mielensä mukaan esimerkiksi hunajalla, vaniljasokerilla tai kaakaolla.
Sitrushedelmät sopivat erinomaisesti tuhdin tuorepuuron lisukkeeksi tuomaan kaivattua raikkautta.
– Puuron sekaan voi raastaa esimerkiksi appelsiinin kuorta antamaan lisää makua ja raikkautta, Nurmi kertoo.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa