Entistä parempaa puuroa – tämä on hyvän maun salaisuus

Yksinkertaisilla vinkeillä teet puurostasi hetkessä parempaa. Lue kokki Alex Nurmen vinkit maistuvamman puuron valmistukseen.

Pitkään haudutetut puurot jäävät kiireisinä arkiaamuina usein haaveeksi, ja moni valmistaakin aamupuuronsa pikaisesti mikrossa tai kattilassa. 

– Puuroissa 5–10 minuutin haudutus voi riittää, mutta puuron maku paranee mitä kauemmin se saa hautua, kertoo kokki Alex Nurmi.

Pitkän haudutuksen aikana puuron rakenne muuttuu ja maku syvenee. Vähintään tunnin haudutus takaa maultaan ja rakenteeltaan erinomaisen puuron.

Turvottaminen hyvän maun salaisuus

Aamuisin on usein kiire, ja pitkälle haudutukselle ei jää aikaa. Puurosta saa kuitenkin pitkään haudutetun makuista yksinkertaisella keinolla. 

– Hyvä vinkki on laittaa puurohiutaleet turpoamaan nesteeseen yön ajaksi. Aamulla pelkkä kiehautus riittää, Nurmi vinkkaa.

Puurohiutaleiden turvotus ennen keittämistä pehmittää hiutaleita, jolloin puuron maku paranee. 

Tuorepuuro on arjen pelastus

Tuorepuuroa ei keitetä, vaan puuro turvotetaan yön yli jääkaapissa. Puuro on helppo laittaa edellisiltana jääkaappiin, jolloin puuro on aamulla valmista nautittavaksi.

Tuorepuuro valmistuu helposti sekoittamalla yhden osan kaurahiutaleita ja yhden osan nestettä, kuten maitoa tai vettä. Sekaan voi lisätä esimerkiksi myös rahkaa, banaania tai marjoja. Vaihtelemalla eri makuaineita saat aamupuuroon helposti lisää makua, rakennetta ja ravintoaineita.

Tuorepuuron voi makeuttaa mielensä mukaan esimerkiksi hunajalla, vaniljasokerilla tai kaakaolla.

Sitrushedelmät sopivat erinomaisesti tuhdin tuorepuuron lisukkeeksi tuomaan kaivattua raikkautta.

– Puuron sekaan voi raastaa esimerkiksi appelsiinin kuorta antamaan lisää makua ja raikkautta, Nurmi kertoo. 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja