Suomi syö ja juo -sivustolla kerrataan pizzan ja pizzerioiden historiaa Suomessa. Ruoasta on vuosien saatossa muodostunut melkoinen hitti myös suomalaisten keskuudessa.
Pizza on vakiintunut vuosien saatossa suomalaisten arkiruokien joukkoon. Pizzaa nautiskellaan niin nopeina einesversioina kuin huippuravintoloiden gourmetpizzoinakin. Nykypäivänä Suomi on pulloillaan pieniä ja isoja pizzerioita.
Ensimmäinen pizzeria avautui Suomeen vuonna 1961
Pizzapaikkojen historia Suomessa on kuitenkin yllättävän lyhyt: ensimmäinen pizzeria avautui maassamme vasta 1960-luvulla.
Suomi syö ja juo -sivuston mukaan Suomen ensimmäinen pizzeria avattiin vappuna 1961 – se oli Haminassa sijaitseva Ravintola Giovanni. Pizzerian perustaja Giovanni Tedeschi oli italialainen keittiömestari ja merimies. Tedeschi oli muuttanut Suomeen Yhdysvalloista, missä hän oli oppinut pizzanvalmistuksen salat. Ravintola Giovannin tarina päättyi 1980-luvulla, mutta pizza oli tullut Suomeen jäädäkseen.


