Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Enchilada-vuoka katkaravuilla

Julkaistu 23.04.2019 09:02

MTV LIFESTYLE

Tässä helppo ja herkullinen tortillavuoka, joka maistuu tilanteessa kuin tilanteessa. Vähän kuin pannulla tehty lasagne meksikolaisittain. Tätä on myös helppo muunnella maun ja jääkaapin sisällön mukaan.

PS. Tsekkaa myös muut meksikolaiset reseptit! Ja seuraa uusia ruokaseikkailuja Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä.

Enchilada-vuoka katkaravuilla
3-4 hlölle
8 maissitortillaa tai maissi-vehnätortillaa
800 g tomaattimurskaa
1-2 jalapeñoa, siemenet poistettuna, hienonnettuna
350 g katkarapuja
2 pientä punasipulia, ohueksi siivutettuna
½ puntti korianteria, hienonnettuna, varret mukana
350-400 g katkarapuja
150 g fetaa, murusteltuna
ranskankermaa viimeistelyyn
kasviöljyä
suolaa, mustapippuria

Kuumenna paistinpannu ja lorauta pohjalle hiukan öljyä. Paista tortillat kevyesti niin, että reunat alkavat hiukan ruskistua ja laita sivuun. Lisää hiukan öljyä ja laita ¾ sipulirenkaista kuullottumaan pariksi minuutiksi. Kippaa mukaan tomaattimurska ja jalapeñot. Sekoita ja anna poreilla välillä sekoitellen n. 10 min. Lisää mukaan melkein kaikki korianteri ja mausta suolalla ja pippurilla. Kaada kannuun tai blenderiin ja surauta sileäksi.


Lorauta hiukan öljyä pannulle ja lisää kolmannes tomaattikastikkeesta. Laske lämpöä melko miedolle. Lisää pohjalle neljä tortillaa ja niiden päälle ¾ katkaravuista ja fetasta. Kaada päälle toinen kolmannes kastikkeesta. Peitä lopuilla tortilloilla. Laita pinnalle loput kastikkeesta, katkaravuista ja fetasta.

Peitä kannella ja anna kypsyä 5-7 min. Ota liedeltä ja viimeistele lopuilla sipulirenkailla, korianterilla ja fetalla. Leikkaa annospaloiksi ja tarjoile ranskankerman kera.

 Enchilla1SIVUMAKUÄLÄKÄYTÄ

Lisää aiheesta:

Oletko tajunnut käyttää tortilloja näin? Entistäkin helpompi arkiruokaTuoretomaattikeitto katkaravuillaJärjettömän herkullista, mutta terveellistä! Kolme uutta tapaa korvata perinteiset tortillalätytTajuttoman hyvää! Idea, joka mullistaa lasagnen valmistamisen Kana-papu -tostadas - paahdettu, rapsakka tortillaherkkuKasvislasagne papujen kera
vuokakatkarapuenchiladatortillatexmexreseptimeksikolainen

Tuoreimmat aiheesta

vuoka
  • 30.09.201819:09
    moussaka

    Moussaka - yllättävän helppo ja pirun herkullinen!

  • 31.03.201518:47
    italialainen

    Lasagne seitsemällä tapaa - lehtikaali, munakoiso, punasikuri...

  • 07.01.201518:15
    italialainen

    Punasikurilasagne - mikä ihana kitkeryys!