"En varmasti enää ikinä syö kanaa" – perheenäiti löysi supermarketin broilerista todella karmivan yllätyksen Isossa-Britanniassa

kokonainen broileri uunibroileri kana
Shutterstock

Independent-lehti kertoo brittinaisesta, joka löysi supermarketista ostetusta broilerista todella ikävän yllätyksen.

Sainsbury’s -kauppaketjun asiakas voi fyysisesti pahoin löydettyään ostamastaan broilerista sen sydämen. Nainen, joka haluaa tulla julkisuuteen vain etunimellään Sharon, kertoo ruoastaan löytämänsä sydämen olleen ”kohtuuttomasti laajentunut”. Hän arvioi broilerin sydämen olleen 15 kertaa normaalia, terveen kanan sydäntä suurempi. Sharon uskookin, että kyseinen lintu on ollut sairas ja tehotuotannon tulos, ennen kuin se päätyi ruoaksi supermarketin kylmähyllyyn.

"En enää ikinä syö kanaa"

Sharon kertoo kypsentäneensä broilerin uunissa, jonka jälkeen hän nosti sen tarjolle pöytään. Naisen epäilyt heräsivät, kun hän yhtäkkiä tunsi epämiellyttävän tuoksun leijailevan sieraimiinsa. Kun hän sitten leikkasi broileria, sen sisältä paljastui kananmunaakin suurempi sydän. Sharon voi niin pahoin, että juoksi saman tien vessaan oksentamaan.

– Syön paljon kanaa ja olen aiemmin ostanut isoja yksilöitä, mutta en ole koskaan nähnyt näin isoa sydäntä linnulla. Vain taivas tietää kuinka sairas tämä lintu oikein oli. En varmasti ikinä enää syö kanaa.

Myös Sainsbury’s -kauppaketju on tietoinen tapahtuneesta ja myöntänyt julkisesti, että sydän todella oli harvinaisen suuri. Sharon itse uskoo, että broileri oli peräisin tehotuotantofarmilta, jossa broilereita kasvatetaan liian isoiksi kyseenalaisin menetelmin.

– En usko, että meidän supermarkettimme tekevät läheskään tarpeeksi sen eteen, että broilerien tehotuotanto saadaan loppumaan, Sharon sanoo.

Hän toivoo, että kaupat voisivat laskea eettisesti tuotetun kanan hintaa, jotta ihmiset eivät ostaisi enää tehotuotettua broileria. Sainsbury’s -kauppaketju kuitenkin vakuuttaa, että heidän myymänsä broileri ”täyttää lintujen hyvinvointistandardit”. Kauppaketju tarjoutui antamaan Sharonille korvauksen tapahtuneesta ja sitoutui selvittämään, mistä ja miten jättisydämellä varustettu lintu päätyi naisen lautaselle. Sharon ei suostunut ottamaan vastaan minkäänlaisia korvauksia.

Lähde: Independent

Millainen käytös ärsyttää ruokakaupan myyjää? Katso video alta:


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja