Emilia oli juuri haukkaamassa palan Fazerin levystä: Puistattava video – mikä suklaassa luikertelee?

0:17 Emilia löysi Fazerin suklaalevystä puistattavan yllätyksen

Emilia halusi palkita itsensä suklaalla pitkän yövuoroviikon jälkeen. Makea herkku jäi kuitenkin syömättä, kun sieltä paljastui puistattava yllätys.

Makeistehdas Fazerin Facebook-sivuille ilmestyi myöhään sunnuntai-iltana video, jossa tehtaan suklaalevyssä luikertelee jotakin sinne kuulumatonta. Videon sosiaaliseen mediaan ladannut Emilia Skantz oli juuri nauttimassa ensimmäisiä paloja säästämästään suklaalevystä, kunnes huomasi yhdessä palassa liikettä.

– Olipa kerran yövuoroviikko 6/7 ja vihdoin helpotuksesta huokaistuani ajelin kotiinpäin ja muistin, että olin 2 päivää sitten ostanut kaupasta suklaata ja taisi yksi limukin olla kaapissa. Noh, nyt oli siis hyvä syy ottaa oikein herkutellen! Kaikki oli melkein täydellistä, kevyt valaistus, sängyssä rakennettu telkkarisarjan katsontapesä. Lempparisarja ja suklaata...mikä voisikaan enää pilata tätä yhtälöä. No ei sitten mikään! , Emilia kuvailee Facebookissa.

"Puistattava uutuus"

Emilia asettautui sängylle ja laittoi sarjan pyörimään. Hän siemaisi hieman limua ja napsautti käteensä mehevän palan tummaa suklaata.

– Mmmmmmmmmmmmmm... kuin sadus.... y....ö...k. En ehtinyt juuri sen enempää palasta nautiskella, kun huomasin eväälläni päivää paistattelevan matosen, joka oli jo puolestani mutustellut toisesta päästä.

Suklaan syönti loppui Emilialla tähän pisteeseen. Hän päätti, että tilanteesta oli ”pakko ottaa ihan protestiksi video”.

– Emme kumpikaan olleet raskaan viikon jälkeen valmiita jakamaan tätä levyä kaverin kanssa. Eli mitäs nyt tehdään? Molemmat rakastaa suklaata mutta nyt tällä hetkellä vaan toisen tekee enää mieli suklaata. En tiedä mihin reseptiin kuuluu toukat mutta ei ainakaan jatkossa minun iltoihini Fazerin suklaa. Sen verran puistattava uutuus tämä tumma toukkasuklaa, joten tästä lähin mutustelen jotain ihan toisia tuotteita, Emilia kirjoittaa tuohtuneena.

– Tässä pikku matomorjestus, nimesin sen tummaksi ja tuliseksi Enriqueksi. Mato ja suklaa löysivät paremmat apajat roskiksesta, mutta minä suuntaan nyt vähemmän nauttineena untenmaille. Toukkamaisia unosia sinne suklaasta vastuussa oleville.

Fazer: Kyseessä mitä todennäköisimmin koisa – ei ole peräisin tehtaalta

Fazerilta vastattiin Emilialle varhain maanantaiaamuna. Makeisyritys pahoitteli epämiellyttävää yllätystä ja pyysi Emiliaa lähettämään yhteystietonsa yksityisviestillä. Toukkavideo tuotetietoineen sen sijaan lähetettiin tuotetta valmistavalle tehtaalle, ja seuraavaksi selvitetään, mistä matonen on päätynyt suklaaseen.

– Asian on selvitetty heidän kanssaan ja saan hyvityksen, johon olen tyytyväinen, Emilia kertoo MTV:lle.

Myös Fazerilta kommentoidaan asiaa MTV:lle: 

– Olemme olleet yhteydessä Emiliaan ja luonnollisesti olemme todella pahoillamme tästä epämiellyttävästä yllätyksestä, kommentoi Fazer makeisten viestintäjohtaja Liisa Eerola.

Fazerin mukaan videon perusteella kyseessä on mitä todennäköisimmin koisa.

– Koisien elinkaari on huoneenlämmössä hyvin lyhyt, munasta aikuiseksi vain muutamia kuukausia. Sen toukkavaihe kestää huoneenlämmössä kahdesta kolmeen viikkoa ja toukkavaiheen päätteeksi se koteloituu. Hyönteisen elinvaiheen mukaan ei siis ole mahdollista, että se olisi joutunut pakkaukseen tuotteen pakkaamisvaiheessa tehtaallamme, vaan hyönteinen on tunkeutunut pakkaukseen jossain vaiheessa varastointia. Jatkamme tapauksen tutkimista.

Eerola kertoo, että koska Fazer ei saa pakkausta tehtaalle tutkittavaksi, he eivät voi tutkia vastanäytettä. 

– Jokaisesta tuotantoerästä säilytetään tehtaalla aina vastanäyte ja näytteen tutkiminen on yksi ensimmäisiä toimenpiteitä, kun epäilemme laatuvirhettä. Hyönteisiin liittyvät palautteet ovat todella harvinaisia. Kaiken kaikkiaan saamme suklaaseen liittyviä palautteita keskimäärin alle 8 kappaletta per miljoona myytyä yksikköä.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja