Elämyksellinen K18-makupari! Akseli Herlevin kehittelemä lonkeroburgeri virittää kesätunnelmaan – poimi talteen herkullinen resepti

Akseli Herlevi listasi hyvän hampurilaisen 3 tärkeintä asiaa 7:30 Akseli Herlevi listasi hyvän hampurilaisen 3 tärkeintä asiaa

Millainen burgeri muodostaisi täydellisen makuparin perinteisen greippilonkeron kanssa? Vastauksena tähän kysymykseen burgerimies Akseli Herlevi kehitteli lonkeroburgerin, jonka maun salaisuus piilee sitruunassa, pippurissa ja korianterinsiemenillä maustetussa kurkussa.

Videolla Akseli Herlevi paljastaa hyvän hampurilaisen tärkeimmät elementit. 

Lonkeroburgeri on Tikkurila Festivaalin K18-nimikkoruoka, jonka burgerimiehenäkin tunnettu Akseli Herlevi on kehittänyt festivaalin 5-vuotissyntymäpäivien kunniaksi. Reseptin lähtökohtana on suomalaisille erittäin tuttu juoma, greippilonkero, joka on hapokkuutensa vuoksi melko haastava ruokajuoma. 

Kotimaisia long drink -juomia tehtiin ensimmäistä kertaa vuoden 1952 Helsingin Olympialaisia varten. Valmiilla juomasekoituksilla haluttiin helpottaa ravintolahenkilökunnan työmäärää, jotta suuret matkailijamäärät saatiin palveltua.

– Olisi liian helppoa sekoittaa majoneesiin lonkeroa. Sen sijaan burgeriin haettiin oikeita makuja majoneesilla, johon on raastettu reippaasti sitruunankuorta sekä lisätty sitruunan mehua ja pippuria. Koska giniä tarjoillaan usein kurkun kanssa, burgeriin tulee runsaasti kurkkusiivuja. Ne maustetaan korianterinsiemenillä, joita käytetään gineissä mausteena, Herlevi paljastaa.

– Perusburgeria voimakkaammat maut eivät jää greippilonkeron jalkoihin, vaan tämä burgeri on suunniteltu nimenomaan lonkeron kanssa nautittavaksi. Elämyksellinen K18-makupari aikuiseen makuun syntyy ruoan ja juoman yhdistelmästä, Herlevi kertoo.

Lonkeroburgeri (neljälle)

4 kpl burgerisämpylöitä
4 kpl raakaa burgerpihviä 
4 kpl cheddarjuustoviipaletta
4 viipaletta tomaattia
4 viipaletta punasipulia
4 salaatinlehteä
1/2 kurkku
1 dl valkoviinietikkaa
1/2 dl sokeria
1/2 rkl suolaa
2 rkl jauhettuja korianterinsiemeniä
4 dl majoneesia
2 sitruunan raastettu kuori ja mehu
1/2 tl jauhettua mustapippuria
Suolaa ja pippuria

Viipaloi kurkut 2 millimetrin paksuisiksi viipaleiksi. Sekoita kulhossa etikka, suola, sokeri ja jauhetut korianterinsiemenet. Lisää joukkoon kurkkuviipaleet ja anna maustua. Sekoita majoneesi, raastettu sitruunankuori, sitruunamehu ja mustapippuri sekaisin. Anna maustua.

Paahda sämpylät pannulla tai uunissa 180 asteessa noin 2–3 minuuttia tai kunnes ne ovat kevyesti paahtuneet. Mausta pihvit suolalla ja pippurilla. Grillaa kuumassa grillissä tai pannulla 3 minuuttia per puoli. Kun olet kääntänyt pihvit ensimmäisen kerran, laita cheddarviipaleet grillatun puolen päälle valmiiksi sulamaan.

Levitä majoneesi paahdettujen sämpylöiden leikkauspinnoille ja kokoa burgeri reseptin aineksista.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!