Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Elämyksellinen K18-makupari! Akseli Herlevin kehittelemä lonkeroburgeri virittää kesätunnelmaan – poimi talteen herkullinen resepti

7:30Akseli Herlevi listasi hyvän hampurilaisen 3 tärkeintä asiaa
Julkaistu 03.07.2018 20:02

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Millainen burgeri muodostaisi täydellisen makuparin perinteisen greippilonkeron kanssa? Vastauksena tähän kysymykseen burgerimies Akseli Herlevi kehitteli lonkeroburgerin, jonka maun salaisuus piilee sitruunassa, pippurissa ja korianterinsiemenillä maustetussa kurkussa.

Videolla Akseli Herlevi paljastaa hyvän hampurilaisen tärkeimmät elementit. 

Lonkeroburgeri on Tikkurila Festivaalin K18-nimikkoruoka, jonka burgerimiehenäkin tunnettu Akseli Herlevi on kehittänyt festivaalin 5-vuotissyntymäpäivien kunniaksi. Reseptin lähtökohtana on suomalaisille erittäin tuttu juoma, greippilonkero, joka on hapokkuutensa vuoksi melko haastava ruokajuoma. 

Kotimaisia long drink -juomia tehtiin ensimmäistä kertaa vuoden 1952 Helsingin Olympialaisia varten. Valmiilla juomasekoituksilla haluttiin helpottaa ravintolahenkilökunnan työmäärää, jotta suuret matkailijamäärät saatiin palveltua.

– Olisi liian helppoa sekoittaa majoneesiin lonkeroa. Sen sijaan burgeriin haettiin oikeita makuja majoneesilla, johon on raastettu reippaasti sitruunankuorta sekä lisätty sitruunan mehua ja pippuria. Koska giniä tarjoillaan usein kurkun kanssa, burgeriin tulee runsaasti kurkkusiivuja. Ne maustetaan korianterinsiemenillä, joita käytetään gineissä mausteena, Herlevi paljastaa.

– Perusburgeria voimakkaammat maut eivät jää greippilonkeron jalkoihin, vaan tämä burgeri on suunniteltu nimenomaan lonkeron kanssa nautittavaksi. Elämyksellinen K18-makupari aikuiseen makuun syntyy ruoan ja juoman yhdistelmästä, Herlevi kertoo.

lonkeroburgeriBurgeri on suunniteltu nimenomaan lonkeron kanssa nautittavaksi

Lonkeroburgeri (neljälle)

4 kpl burgerisämpylöitä
4 kpl raakaa burgerpihviä 
4 kpl cheddarjuustoviipaletta
4 viipaletta tomaattia
4 viipaletta punasipulia
4 salaatinlehteä
1/2 kurkku
1 dl valkoviinietikkaa
1/2 dl sokeria
1/2 rkl suolaa
2 rkl jauhettuja korianterinsiemeniä
4 dl majoneesia
2 sitruunan raastettu kuori ja mehu
1/2 tl jauhettua mustapippuria
Suolaa ja pippuria

Viipaloi kurkut 2 millimetrin paksuisiksi viipaleiksi. Sekoita kulhossa etikka, suola, sokeri ja jauhetut korianterinsiemenet. Lisää joukkoon kurkkuviipaleet ja anna maustua. Sekoita majoneesi, raastettu sitruunankuori, sitruunamehu ja mustapippuri sekaisin. Anna maustua.

Paahda sämpylät pannulla tai uunissa 180 asteessa noin 2–3 minuuttia tai kunnes ne ovat kevyesti paahtuneet. Mausta pihvit suolalla ja pippurilla. Grillaa kuumassa grillissä tai pannulla 3 minuuttia per puoli. Kun olet kääntänyt pihvit ensimmäisen kerran, laita cheddarviipaleet grillatun puolen päälle valmiiksi sulamaan.

Levitä majoneesi paahdettujen sämpylöiden leikkauspinnoille ja kokoa burgeri reseptin aineksista.

Lähde: Tikkurilafestivaali

Lisää aiheesta:

Lahmacun-vegeburgeriJauhelihapihveistä entistäkin herkullisempia – nerokas paistokikka takaa mehukkaan lopputuloksenBurgerimies Akseli Herlevi hakee inspiraatiota nyt F1-maailmasta – Australian innoittama burgeri sisältää ”someraivoaltteinta” hedelmääSupermaukasta appelsiinibroileria: Simppeli arkiruoka valmistuu reilussa puolessa tunnissa!Punajuuriburgeri punajuurihummuksella ja piparjuurikermallaPossuburgeri päärynällä ja sinihomejuustolla
HampurilainenRuoanlaittoJuomatMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Hampurilainen
  • 24.7.13:59
    Ravintolat

    Suomen parhaimmistoon kuuluva burgeriravintola konkurssiin

  • 7.7.06:35
    Väkivaltarikokset

    Puukkomies uhkasi ottaa panttivankeja Rovaniemellä, jos ei saa heti hampurilaista

  • 10.6.10:49
    Ruoka

    Jonin "punainen mökki" on Suomen paras hampurilaisravintola

  • 5.6.18:46
    Ruoka

    Menneiden vuosikymmenten grilliruoasta tuli koko kansan hitti: "Kehittynyt valtavasti"

  • 22.2.09:43
    Ruoka

    Olli on ollut Mäkkärissä töissä vuodesta 1985 – kertoo nyt, miten Big Mac tehdään