Millainen burgeri muodostaisi täydellisen makuparin perinteisen greippilonkeron kanssa? Vastauksena tähän kysymykseen burgerimies Akseli Herlevi kehitteli lonkeroburgerin, jonka maun salaisuus piilee sitruunassa, pippurissa ja korianterinsiemenillä maustetussa kurkussa.
Videolla Akseli Herlevi paljastaa hyvän hampurilaisen tärkeimmät elementit.
Lonkeroburgeri on Tikkurila Festivaalin K18-nimikkoruoka, jonka burgerimiehenäkin tunnettu Akseli Herlevi on kehittänyt festivaalin 5-vuotissyntymäpäivien kunniaksi. Reseptin lähtökohtana on suomalaisille erittäin tuttu juoma, greippilonkero, joka on hapokkuutensa vuoksi melko haastava ruokajuoma.
Kotimaisia long drink -juomia tehtiin ensimmäistä kertaa vuoden 1952 Helsingin Olympialaisia varten. Valmiilla juomasekoituksilla haluttiin helpottaa ravintolahenkilökunnan työmäärää, jotta suuret matkailijamäärät saatiin palveltua.
– Olisi liian helppoa sekoittaa majoneesiin lonkeroa. Sen sijaan burgeriin haettiin oikeita makuja majoneesilla, johon on raastettu reippaasti sitruunankuorta sekä lisätty sitruunan mehua ja pippuria. Koska giniä tarjoillaan usein kurkun kanssa, burgeriin tulee runsaasti kurkkusiivuja. Ne maustetaan korianterinsiemenillä, joita käytetään gineissä mausteena, Herlevi paljastaa.
– Perusburgeria voimakkaammat maut eivät jää greippilonkeron jalkoihin, vaan tämä burgeri on suunniteltu nimenomaan lonkeron kanssa nautittavaksi. Elämyksellinen K18-makupari aikuiseen makuun syntyy ruoan ja juoman yhdistelmästä, Herlevi kertoo.
