Elä hättäile! Espoolaiskaupan hidas kassa nousi ilmiöksi – testasimme, miten homma toimii

Elä hättäile! Espoolaiskaupan hidas kassa nousi ilmiöksi – käytössä jo 11 vuotta 7:48 Elä hättäile! Espoolaiskaupan hidas kassa nousi ilmiöksi – käytössä jo 11 vuotta
KATSO VIDEO: Näin toimii hidas kassa espoolaiskaupassa! MTV testasi.

MTV Uutiset Live kävi paikan päällä testaamassa espoolaiskaupan suositun hitaan kassan. Katso videolta, miten asiointi sujui!

Kerroimme tammikuussa hollantilaiskauppaketju Jumbon ottaneen käyttöön niin sanotut hitaat kassat 200 myymälässään. Tällaisilla kassoilla asiakkaan ei tarvitse kiirehtiä, vaan aikaa jää vaikka myyjän kanssa rupatteluun. 

Mutta osataan sitä Suomessakin! Espoossa, kauppakeskus Isossa Omenassa sijaitsevassa K-Citymarketissa on nimittäin kertynyt jo useamman vuoden käyttökokemus hitaasta kassasta. Kauppias Toni Pokela muisteli aiemmin MTV Uutisten haastattelussa hitaan kassan olleen kaupassa toiminnassa viitisen vuotta, mutta todellisuudessa toimintavuosia on kertynyt jo yli 10. 

– Se lähti alun perin liikkeelle kokeiluna. Kassa oli suunnattu esimerkiksi sellaisille asiakkaille, joita jännitti se rahastustilanne, kun pitää nopeasti suoriutua ja kaivella kolikoita, Pokela kertoi MTV Uutisille.

Pian kaupassa kuitenkin huomattiin, että kysyntää hitaalle kassalle on muissakin kohderyhmissä. Kassalla asioivat nyt monet vanhukset ja lapsiperheetkin. 

– Ei tarvitse hosua tai pelätä, että joku siellä niskan takana hengittää, että koitapas nyt kaivaa se kortti. Lisäksi siinä on myös sosiaalinen puoli ja kassan kanssa voi vaihtaa kuulumiset.

MTV Uutiset Live kävi paikan päällä testaamassa espoolaiskaupan suositun hitaan kassan. Katso videolta jutun yltä, miten asiointi hitaalla kassalla sujuu. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!