Eikö vesi maistu? 8 asiaa, jotka tapahtuvat, kun alat juoda enemmän olutta

olutta
Veden juomisen hyödyistä puhutaan paljon, mutta tiesitkö, että myös oluen juomisella on terveysvaikutuksia? Shutterstock

Juodako olutta vaiko eikö? Ja minkä verran? Kas siinä vasta pulma. 

Makuja.fi kertoi aiemmin, mitä kaikkea veden juomisen lisääminen aiheuttaa kehollesi. Jos vesi ei maistu, voit kokeilla samaa myös oluella. Nämä kaikki asiat tapahtuvat, kun lisäät oluenjuontia. 

1. Elät pidempään

Panimoliiton uutisoiman The Effects of Moderate Beer Consumption -raportin mukaan kohtuullinen päivittäinen oluen juominen (neljä juomaa miehillä ja kaksi juomaa naisilla) vähentää ennenaikaisia kuolemantapauksia jopa 18 prosentilla verrattuna ihmisiin, jotka eivät käytä alkoholia lainkaan tai jotka käyttävät sitä runsaasti.

2. Pysyt mahdollisesti terveempänä

Saman raportin mukaan oluen kohtuullinen juominen myös suojaa sydän- ja verisuonisairauksilta pienentämällä niiden riskiä. 

3. Saat vitamiineja ja antioksidantteja

Olut valmistetaan raaka-aineista, jotka sisältävät tärkeitä vitamiineja, mineraaleja ja antioksidantteja. Esimerkiksi viljassa on B-vitamiinia. 

4. Kolesterolisi kiittää

Kolesterolinkin kannalta oluen juominen on loistovaihtoehto, sillä olut lisää hyvän HDL-kolesterolin määrää veressä. 

5. Muutut hauskaksi seuramieheksi tai -naiseksi

Pari tuopillista olutta saa lihakset rennoiksi ja mielen avoimeksi. Muutut sosiaaliseksi ja ihmiset pitävät sinua ja juttujasi hauskoina. 

6. Löydät puolison

Oluen rentouttamana uskallat lähestyä kiinnostavaa kaunokaista tai komistusta ravintolassa ja ennen kuin huomaatkaan, olet sopinut treffeistä. Romanssi on valmis, etkä enää ole yksin. 

7. Saat nukkua sohvalla

Arki junnaa paikoillaan, mutta ei hätää. Olut tuo elämääsi kaivattua vaihtelua. Pääset nukkumaan tavallisen ja tylsän makuuhuoneen sijasta olohuoneeseen, kun puolisosi haluaa unirauhan niin kuorsaamiseltasi kuin vanhan alkoholin lemahdukselta. Toisin sanoen saat häädön sohvalle.

8. Menetät puolison

Jos lisäät oluenjuontia roimasti, saatat päästä asumaan kokonaan uuteen kotiin, missä voit juoda niin monta olutta kuin tahdot, kun puolisosi heittää sinut lopullisesti pihalle. 

Makuja.fi:n toimitus kehottaa nauttimaan olutta ja muita alkoholijuomia kohtuudella. 


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja