Eikö uni tule? Apu voi löytyä yllättävistä juomista!

tee
Teet voivat auttaa nukahtamaan. Kahvi sen sijaan kannattaa jättää iltaisin väliin. Shutterstock

Eikö uni meinaa tulla iltaisin? The Daily Meal listasi juomia, jotka voivat auttaa nukahtamisessa. Näitä et ehkä ole tullut ajatelleeksi!

Jos haluat luontaista apua nukahtamiseen, kokeile The Daily Mealin kolmea juomavinkkiä. 

Virmajuuritee

Erilaiset teet ovat hyvä vaihtoehto iltajuomaksi. Erityisen hyviä unensaannin apuvälineitä ovat kamomillatee ja minttutee. Kokeile myös virmajuuresta eli valeriaanasta tehtyä teetä.

Virmajuuri on ikivanha rohtokasvi, jota on käytetty jo muinoin sekä Kreikassa että Kiinassa. Virmajuuri rauhoittaa vatsaa, vähentää stressiä ja auttaa nukkumaan paremmin.

Chia-siemenjuoma

Trendikkäät chia-siemenet sisältävät reilusti tryptofaania, aminohappoa, joka saattaa auttaa nukkumaan paremmin.

Siemenet voi sekoittaa suoraan veden kanssa, mutta jos haluat juomaan enemmän makua, sekoita esimerkiksi tavalliseen marjasmoothieen ruokalusikallinen chia-siemeniä.  

Humalatee

Humala voi auttaa tehokkaasti unensaannissa. Olutta ei silti kannata iltaisin ryystää, vaan kokeile ennemmin humalateetä. Humalatee sellaisenaan on kitkerää, joten usein sitä myydään luontaistuotekaupoissa sekoitettuna esimerkiksi kamomillan tai yrttien kanssa erilaisina teesekoituksina. 


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!