Eikö smoothiestasi tullutkaan hyvää? Sorruit luultavasti näihin virheisiin

smoothie blenderi
Shutterstock

Smoothien kuuluisi olla helppo, terveellinen, raikas ja nopea välipala hetkeen kuin hetkeen. Jostain kumman syystä juuri sinun smoothiesi menee kuitenkin aina tavalla tai toisella pieleen. Miten se on edes mahdollista?

Listasimme tyypillisimmät mokat, joiden takia jopa yksinkertaisen smoothien valmistus voi joskus tuntua rakettitieteeltä. Oletko sinä sortunut näihin virheisiin?

1. Käytät halpaa blenderiä

Ostit elektroniikkamyymälän edullisimman tehosekoittimen. Kuvittelet ehkä mielessäsi, ettei koneestasi kantautuva kitkerä haju ja savu haittaa tuon taivaallista. Haju ja savun maku saattavat kuitenkin tarttua raikkaaseen smoothieesi, jonka jälkeen maku on pilalla. 

2. Unohdat laittaa riittävästi nestettä joukkoon

Lopputulos on tahnamainen hedelmämössö blenderin pohjalla. Tämä ongelma on onneksi helposti ratkaistu: lorauta joukkoon hiukan mehua tai mantelimaitoa. Katso kuitenkin kohta 5 ennen nesteen lisäämistä! 

3. Mielettömän terveysvaikutuksen tavoittelu

Laitat smoothieesi valtavan määrän mitä erilaisimpia terveyshyötyjä uhkuvia ainesosia. Et mieti sen kummemmin, mikä sopii yhteen ja mikä ei, koska ainahan smoothie maistuu hyvältä! Lopputulos on sekoitus tummanvihreää myrkkyä, jota edes koirasi ei joisi. Ratkaisu ongelmaan: etsi käsiisi terveellisiä smoothie-reseptejä, jotka joku muu on jo testannut ja todennut toimiviksi. Vältyt pettymykseltä!

4. Unohdat laittaa kannen kunnolla kiinni

Valmistelet ihanaa smoothietasi niin innoissasi, että unohdat laittaa kannen kunnolla kiinni. Tilanne muistuttaa ulkopuolisen silmissä amerikkalaista komediaa, mutta jostain syystä sinua ei naurata.

5. Pilaantuneen maidon käyttäminen

Jääkaapissa on vielä pieni tilkka maitoa tai jogurttia. Päätät hyödyntää viimeisen tilkan juomaa smoothiessasi, ja lorautat sen mukaan blenderiin. Ensimmäisellä huikkauksella selviää, että juuri tuo pienenpieni pilaantunut maitotilkka pilasi koko smoothien.

Lähde: Fitsugar

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja