4 terveellistä ainesosaa, joita ei kannata sekoittaa smoothien joukkoon

smoothie, porkkana, omena, inkivääri
Kuvakin voi antaa väärän käsityksen. Inkivääriä ei kannata heittää sellaisenaan tehosekoittimeen. Shutterstock

Älä heitä smoothien joukkoon ihan mitä tahansa.

Sanotaan, että smoothien joukkoon voi heittää käytännössä mitä hyvänsä. Jotkin ainesosat ovat terveellisyydestään huolimatta kuitenkin sellaisia, että ne joko rikkovat tehosekoittimesi tai saavat sinut sylkemään smoothien suustasi.

Tuore inkivääri

Toisin kuin taiteellisesti kuvatut smoothie-reseptit saattavat antaa ymmärtää, ei smoothien joukkoon noin vain heitetä inkivääripalasta niin, että lopputuloksena olisi herkullinen, tasaisen makuinen juoma. Sen sijaan saat smoothien, joka ei suurimmaksi osaksi maistu yhtään inkivääriltä, mutta jossa lilluu sattumina muutama mausteinen inkiväärinpalanen. Inkivääri kannattaakin aina jauhaa tai raastaa ennen tehosekoittimeen heittämistä.

Selleri

Sellerin koostumus on sellainen, että se voi jäädä ikävästi hampaiden väliin. Sen vielä kestää sellerinvartta pureskellessa, mutta jos yrität juoda selleriä sisältävää smoothieta, saattaa se hieman yököttää niin koostumuksen kuin maunkin puolesta. Kannattaakin ehkä pitää selleri sellerinä ja laittaa smoothien joukkoon muita ainesosia.

Kokonaiset taatelit

Runsaskuituiset taatelit ovat parempia smoothien makeuttajia kuin vaikkapa sokeri tai hunaja. Mutta vaikka antaisit niiden pyöriä tehosekoittimessa viidenkin minuutin ajan, jää smoothiesi joukkoon silti tahmeita palasia, joista taatelien makeus ei jakaudu tasaisesti. Voit kuitenkin lisätä niitä juomaasi, kunhan pilkot ne ihan pieniksi paloiksi ensin tai pehmität niitä kuumassa vedessä 15 minuutin ajan.

Jää

Eikö smoothie muka vaadi jäitä? Itse asiassa ei. Juomasi on paljon parempi ilman jäätä, sillä se saa juoman maun väljähtymään ja tekee smoothien koostumuksesta sohjoisen ja vetisen. Ajan myötä jääkuutiot voivat myös rikkoa tehosekoittimen terät. Jos haluat smoothiesi kylminä, pakasta hedelmät ja marjat ennen tehosekoittimeen heittämistä ja käytä kylmiä nesteitä – ei siis sitä avaamatonta mantelimaitoa, joka on seissyt huoneenlämmössä.

Lähde: Eatclean

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja