Eikö ruoanlaitto innosta työpäivän jälkeen? Lue ratkaisut keittiöväsymyksen voittamiseen

ruoanlaitto
Shutterstock

Veikö väsymys voiton ruoanlaitosta? Lue ratkaisut ruoanlaittoinnostuksen karisemiseen!

Ruoanlaitto raskaan työpäivän jälkeen ei ehkä kiinnosta, ja mieliteko soittaa lähimpään pizzeriaan voi olla liian vaikea vastustaa. Lue, kuinka voit voittaa keittiöväsymyksen!

4 syytä, miksei sinua huvita tehdä ruokaa ja mitä tehdä asialle

1. Et tiedä, mitä tekisit ruoaksi

Sinulla on hylly täynnä ruokakirjoja, mutta mikään resepteistä ei herätä erityistä huomiota. Sen sijaan reseptien runsas määrä saattaa jopa aiheuttaa stressiä. Liikaa vaihtoehtoja, eikä tarpeeksi kykyä tehdä päätöksiä. Kello tikittää, ja nälkä kasvaa minuutti minuutilta. 

Ongelmaan on ratkaisu. Kun et tiedä, mitä ruokaa laittaisit, laita sitä ruokaa, mitä osaat laittaa.

Jokaisella ihmisellä on taatusti 3–5 taattua reseptiä, jotka pystyy tekemään vaikka silmät kiinni. Näiden ruokien laittoon ei tarvita juuri aikaa, energiaa tai aivokapasiteettia. Ehkä ne eivät ole kunnon reseptejä, vaan lähinnä munakokkelia leivällä tai tortilloja, jotka täytetään, millä tahansa kaapista löytyvällä. Tärkeintä kuitenkin on, että vatsa täyttyy, etkä sorru pikaruokaan.

2. Et halua mennä ruuhka-aikaan ruokakauppaan

Jos ruokakauppaan meno pahimpaan ruuhka-aikaan saa sinut hikoilemaan ahdistuksesta, jätä kaupassakäynti kokonaan päivän ohjelmasta, ja tarkista pakastin ja kuiva-ainekaappisi. Nämä hetket ovat juuri niitä, joiden takia kuiva-ainekaapissa ja pakastimessa on hyvä pitää tiettyjä ruoka-aineita hätävaraksi.

3. Olet liian väsynyt laittaaksesi ruokaa

Jos työpäiväsi oli yksi rankimmista ja pisimmistä ikinä, sinulla ei taatusti ole energiaa käyttää tuntikausia ainesosia valmistellessa ja lieden äärellä seisoessa. Unohda siis liian kovat tavoitteet, anna itsellesi armoa, ja vaihda illan päivällissuunnitelmat lennossa johonkin helppoon ja nopeaan.

4. Keittiö on sotkuinen

Jos lavuaarissa on likaiset astiat viikon ajalta, ja keittiö on muutenkin kuin hävityksen kauhistus, ei siellä paljon tee mieli kokkailla. Ongelmaan ei valitettavasti ole muuta ratkaisua kuin siivous. Kannattaa syödä jokin pieni välipala, kaataa itsellensä jotain juotavaa, laittaa musiikki päälle ja tarttua hommiin. Tämän jälkeen voit kohdan 3 mukaisesti valmistaa jotain helppoa ja nopeaa – ja siivota jälkesi!

Lähde: The Kitchn

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja