Eikö puuro maistu? Kokeile tätä terveysaamiaista

quinoa breakfast
Shutterstock

Aamiaiseen panostaminen on yksi parhaista asioista, mitä voit tehdä kehollesi. Kokeile alla olevaa aamiaisvinkkiä vaikka heti huomenna!

Kaurapuuroa suositellaan monesti terveellisenä aamiaisvaihtoehtona esimerkiksi vaalealle leivälle ja makeutetuille jogurteille.

Puuron terveellisyys ei muuta puuron vannoutuneiden inhoajien mielipidettä tästä aamiaisvaihtoehdosta. Jotkut kerta kaikkiaan inhoavat puuroa lapsesta lähtien, eikä terveellisyys tee siitä heidän mielestään yhtään paremman makuista.

Kokeile korvata puuro kvinoasta ja jogurtista tehdyllä jääkaappikylmällä herkulla. Tämän aamiaisen voit valmistaa kätevästi edellisenä iltana valmiiksi!

Kvinoaa yön yli

Alun perin eteläamerikkalainen ruokakasvi kvinoa sopii yllättävän hyvin aamupalaan mukaan. Se on äärimmäisen kuitupitoista ja pitää vatsasi pitkään kylläisenä.

Sekoita lasikippoon keitettyä kvinoaa, hieman turkkilaista jogurttia, hunajaa, chiia-siemeniä ja mantelimaitoa. Laita lasikippo jääkaappiin illalla odottamaan. Nauti aamulla suoraan kiposta! Jos haluat annokseen lisää makeutta, syö sen kanssa tuoreita marjoja tai hedelmiä.

Vinkki: Jos odotat viikonloppuaamuna brunssivieraita, tee annoksia valmiiksi pieniin jälkiruokakulhoihin tai pestyihin hillopurkkeihin edellisenä iltana. Tarjoile tuoreilla hedelmäviipaleilla koristeltuna vieraillesi. Terveellinen herkkuannos kirvoittaa takuulla suosiota!

Sama ruokaidea toimii yhtä hyvin muidenkin hiutaleiden, leseiden ja siemenien kanssa. Sekoita purkissa kvinoan sijasta esimerkiksi kaurahiutaleita, ohraa ja soijamaitoa. Lisää joukkoon rouhittuja saksanpähkinöitä rouskuvan rakenteen aikaansaamiseksi.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja