Ei hävikkiä: Näin hyödynnät kuivahtaneen leivän
Kuivahtanutta leipää ei suorilta käsin kannata heittää pois. Lue, mitä kaikkea leivästä voi vielä tehdä!
Viikolla 37 vietetään niin Leipä- kuin Hävikkiviikkoakin. Sen kunniaksi kannattaa kiinnittää huomiota, mitä tekee jo tuoreutensa menettäneelle vaalealle leivälle. Jos leivän parasta ennen -päiväys on juuri mennyt umpeen, ei sitä tarvitse todellakaan heittää vielä roskiin.
Pienennä perheesi ruokahävikkiä ja lue vinkit vanhentuneen leivän hyötykäyttöön!
1. Tee kuivista leivänpaloista maukkaita köyhiä ritareita.
KATSO RESEPTI: Köyhät ritarit
2. Jos herkutella haluat, leivän- tai kakunmuruista voit valmistaa myös esimerkiksi pappilan hätävara -jälkiruoan.
KATSO RESEPTI: Pappilan joulun jälkeinen hätävara
3. Tee kuivahtaneesta leivästä krutongit vaikkapa päivällissalaattiin.
KATSO RESEPTI: Leipäkrutongit
4. Raasta kuivat leivänkannikat korppujauhoiksi. Voit laittaa korppujauhot pakastimeen odottamaan käyttöä.
MTV LIFESTYLE
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan