Mainos

Ei hävikkiä: Näin hyödynnät kuivahtaneen leivän

Kuivahtanutta leipää ei suorilta käsin kannata heittää pois. Lue, mitä kaikkea leivästä voi vielä tehdä!

Viikolla 37 vietetään niin Leipä- kuin Hävikkiviikkoakin. Sen kunniaksi kannattaa kiinnittää huomiota, mitä tekee jo tuoreutensa menettäneelle vaalealle leivälle. Jos leivän parasta ennen -päiväys on juuri mennyt umpeen, ei sitä tarvitse todellakaan heittää vielä roskiin.

Pienennä perheesi ruokahävikkiä ja lue vinkit vanhentuneen leivän hyötykäyttöön! 

1. Tee kuivista leivänpaloista maukkaita köyhiä ritareita. 

KATSO RESEPTI:  Köyhät ritarit

2. Jos herkutella haluat, leivän- tai kakunmuruista voit valmistaa myös esimerkiksi pappilan hätävara -jälkiruoan. 

3. Tee kuivahtaneesta leivästä krutongit vaikkapa päivällissalaattiin. 

KATSO RESEPTI:  Leipäkrutongit

4. Raasta kuivat leivänkannikat korppujauhoiksi. Voit laittaa korppujauhot pakastimeen odottamaan käyttöä.

MTV LIFESTYLE

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja