Kuivahtanutta leipää ei suorilta käsin kannata heittää pois. Lue, mitä kaikkea leivästä voi vielä tehdä!
Viikolla 37 vietetään niin Leipä- kuin Hävikkiviikkoakin. Sen kunniaksi kannattaa kiinnittää huomiota, mitä tekee jo tuoreutensa menettäneelle vaalealle leivälle. Jos leivän parasta ennen -päiväys on juuri mennyt umpeen, ei sitä tarvitse todellakaan heittää vielä roskiin.
Pienennä perheesi ruokahävikkiä ja lue vinkit vanhentuneen leivän hyötykäyttöön!
1. Tee kuivista leivänpaloista maukkaita köyhiä ritareita.
KATSO RESEPTI: Köyhät ritarit
2. Jos herkutella haluat, leivän- tai kakunmuruista voit valmistaa myös esimerkiksi pappilan hätävara -jälkiruoan.
KATSO RESEPTI: Pappilan joulun jälkeinen hätävara
3. Tee kuivahtaneesta leivästä krutongit vaikkapa päivällissalaattiin.
KATSO RESEPTI: Leipäkrutongit
4. Raasta kuivat leivänkannikat korppujauhoiksi. Voit laittaa korppujauhot pakastimeen odottamaan käyttöä.
MTV LIFESTYLE