Ei hävikkiä: Näin hyödynnät kuivahtaneen leivän

leipä
Colourbox

Kuivahtanutta leipää ei suorilta käsin kannata heittää pois. Lue, mitä kaikkea leivästä voi vielä tehdä!

Viikolla 37 vietetään niin Leipä- kuin Hävikkiviikkoakin. Sen kunniaksi kannattaa kiinnittää huomiota, mitä tekee jo tuoreutensa menettäneelle vaalealle leivälle. Jos leivän parasta ennen -päiväys on juuri mennyt umpeen, ei sitä tarvitse todellakaan heittää vielä roskiin.

Pienennä perheesi ruokahävikkiä ja lue vinkit vanhentuneen leivän hyötykäyttöön! 

1. Tee kuivista leivänpaloista maukkaita köyhiä ritareita. 

KATSO RESEPTI:  Köyhät ritarit

2. Jos herkutella haluat, leivän- tai kakunmuruista voit valmistaa myös esimerkiksi pappilan hätävara -jälkiruoan. 

3. Tee kuivahtaneesta leivästä krutongit vaikkapa päivällissalaattiin. 

KATSO RESEPTI:  Leipäkrutongit

4. Raasta kuivat leivänkannikat korppujauhoiksi. Voit laittaa korppujauhot pakastimeen odottamaan käyttöä.

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.