Tuliko riisistä taas ylikypsää tai liian tahmeaa? Näillä vinkeillä keität sen oikein.
Epäonnistunut riisi on monelle kotikokille tuttu juttu. Real Simple -sivusto kertoo, miten saat siitä juuri oikeanlaista.
Yllä olevalla videolla näytetään ohjeet vaihe vaiheelta.
1) Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää teelusikallinen suolaa. Real Simple -sivustolla suositellaan laittamaan 2,5 desilitraa riisiä kohden noin 4 dl vettä.
2) Kaada sen jälkeen joukkoon riisi.
3) Sekoita riisiä puisella lusikalla vain kerran. Näin se ei jää yhdeksi klöntiksi kattilan pohjalle, mutta ei myöskään muutu liian sekoittamisen myötä tahmeaksi.
Mitä ihmettä?
Tumma riisi ei ehkä sittenkään ole valkoista parempi vaihtoehto – kumpaa kannattaa syödä?

