Ei enää koskaan ylikypsää riisiä – muista nämä tärkeät seikat riisin valmistuksessa

keitetty riisi
Näillä ohjeilla riisin keittäminen onnistuu. Colourbox

Tuliko riisistä taas ylikypsää tai liian tahmeaa? Näillä vinkeillä keität sen oikein.

Epäonnistunut riisi on monelle kotikokille tuttu juttu. Real Simple -sivusto kertoo, miten saat siitä juuri oikeanlaista.

Yllä olevalla videolla näytetään ohjeet vaihe vaiheelta.

1) Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää teelusikallinen suolaa. Real Simple -sivustolla suositellaan laittamaan 2,5 desilitraa riisiä kohden noin 4 dl vettä.

2) Kaada sen jälkeen joukkoon riisi.

3) Sekoita riisiä puisella lusikalla vain kerran. Näin se ei jää yhdeksi klöntiksi kattilan pohjalle, mutta ei myöskään muutu liian sekoittamisen myötä tahmeaksi.

4) Peitä kattila kannella ja anna hautua. Katso, että kansi peittää kattilan reunat kunnolla. Käännä lämpö niin pienelle kuin mahdollista. Anna riisin hautua noin 18 minuuttia. Laita sen jälkeen virta pois päältä ja anna riisin höyrystyä kattilassa vielä viitisen minuuttia.

5) Sekoita riisiä kevyesti haarukalla juuri ennen tarjoilua.

Vinkki: Älä ota kantta pois päältä tai sekoita riisiä keittämisen aikana. Jos kuitenkin teet näin ennen kuin aiot tarjoilla riisin, laita keittiöpyyhe kattilan päälle ja pistä kattila sivuun. Pyyhe imee itseensä ylimääräisen kosteuden. Näin riisi ei kypsy liikaa ja muutu puuromaiseksi.

***

Paistettu riisi tofulla 1:29

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.