Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ei enää koskaan ylikypsää riisiä – muista nämä tärkeät seikat riisin valmistuksessa

Näillä ohjeilla riisin keittäminen onnistuu.
Näillä ohjeilla riisin keittäminen onnistuu.Colourbox
Julkaistu 12.03.2018 17:33
Toimittajan kuva

Outi Jaatinen

outi.jaatinen@mtv.fi

Tuliko riisistä taas ylikypsää tai liian tahmeaa? Näillä vinkeillä keität sen oikein.

Epäonnistunut riisi on monelle kotikokille tuttu juttu. Real Simple -sivusto kertoo, miten saat siitä juuri oikeanlaista.

Yllä olevalla videolla näytetään ohjeet vaihe vaiheelta.

1) Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää teelusikallinen suolaa. Real Simple -sivustolla suositellaan laittamaan 2,5 desilitraa riisiä kohden noin 4 dl vettä.

2) Kaada sen jälkeen joukkoon riisi.

3) Sekoita riisiä puisella lusikalla vain kerran. Näin se ei jää yhdeksi klöntiksi kattilan pohjalle, mutta ei myöskään muutu liian sekoittamisen myötä tahmeaksi.

Mitä ihmettä?

Tumma riisi ei ehkä sittenkään ole valkoista parempi vaihtoehto – kumpaa kannattaa syödä?


4) Peitä kattila kannella ja anna hautua. Katso, että kansi peittää kattilan reunat kunnolla. Käännä lämpö niin pienelle kuin mahdollista. Anna riisin hautua noin 18 minuuttia. Laita sen jälkeen virta pois päältä ja anna riisin höyrystyä kattilassa vielä viitisen minuuttia.

5) Sekoita riisiä kevyesti haarukalla juuri ennen tarjoilua.

Vinkki: Älä ota kantta pois päältä tai sekoita riisiä keittämisen aikana. Jos kuitenkin teet näin ennen kuin aiot tarjoilla riisin, laita keittiöpyyhe kattilan päälle ja pistä kattila sivuun. Pyyhe imee itseensä ylimääräisen kosteuden. Näin riisi ei kypsy liikaa ja muutu puuromaiseksi.

Lähde: Realsimple.com

***

1:29Paistettu riisi tofulla

Lisää aiheesta:

Tiesitkö? Näin kattilalle pitäisi tehdä, jos haluaa täydellisiä keitettyjä kananmunia: "Paras tapa"Tiesitkö? Näin kattilalle kannattaa tehdä, jos haluat täydellisiä kananmunia: "Paras tapa tehdä keitettyjä munia"Täydellistä riisiä joka kerta: Tämän niksin avulla et enää koskaan epäonnistu täysjyväriisin keittämisessäKeitätkö sinäkin riisin ilman kantta? Tästä syystä se ei missään nimessä kannataEi enää liisteriä! Vältä tyypillisimmät virheet ja tee perunamuusista joka kerta täydellistä5 tuttua ruokaa: Älä lämmitä näitä mikrossa!
RiisiRuokaniksitMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Riisi
  • 19.10.15:58
    Ruoka

    Huuhteletko riisisi? Näiden esimerkkien jälkeen teet sen varmasti

  • 04.01.201917:02
    Ruoanlaitto

    Jäikö riisiä yli? Käytä se tähän mahtavaan ruokaan, jota on helppo muunnella makusi mukaan

  • 07.05.201813:34
    Ruoanlaitto

    Professori väittää: Suurin osa ihmisistä keittää riisin väärin – näin se kuuluisi oikeasti tehdä

  • 13.01.201808:04
    Lisukkeet

    Tumma riisi ei ehkä sittenkään ole valkoista parempi vaihtoehto – kumpaa kannattaa syödä?