Ei enää koskaan tahmeaa riisiä! Tärkeä työvaihe takaa täydellisen lopputuloksen – tee riisille aina näin ennen keittämistä

Paistettu riisi tofulla 1:29 Paistettu riisi tofulla

Australialainen huippukokki paljastaa kikan, jonka avulla lautasellesi päätyy joka kerta täydellistä riisiä. Paljon on nimittäin kiinni siitä mitä teet, ennen kuin riisi lisätään kattilaan. 

Katso videolta resepti paistetun riisin valmistamiseen.

Riisi on edullinen, terveellinen ja monipuolinen lisuke, jonka keittämisen kanssa monelle menee kuitenkin mönkään. Valitettavan usein kattilan pohjalta löytyy ilmavan riisin sijaan rakenteeltaan tiivis, jopa hieman mössöksi mennyt lisuke.

Australialaisen huippukokki Monty Koludrovicin mukaan riisin keittämisessä tärkein työvaihe tapahtuu jo ennen keittämistä. Miehen mukaan täydellisen ilmava riisi syntyy, kun riisi huuhdellaan huolellisesti ennen keittoa. 

Voi viedä muutamia kertoja, ennen kuin vesi muuttuu kokonaan läpinäkyväksi huuhtelun aikana. Koludrovicin mukaan jotkut huuhtelevat riisiä jopa 30 kertaa ennen keittämistä. 

Huuhtelu poistaa riisin pinnalta tärkkelystä

Huuhtelu poistaa riisin pinnalta tärkkelystä, joka yleensä aiheuttaa riisinjyvien takertumista ja liimautumista toisiinsa. Huuhtominen vie myös mukanaan riisin pinnalta myös mahdollisia säilöntäaineita ja kemikaaleja. 

– Riisin huuhteleminen on hyvä idea. Jokainen haluaa riisin olevan ilmavaa ja rakenteeltaan sellaista, että jyvät erottuvat toisistaan, Koludrovic kertoo.

Kokin mukaan myös riisikeittimeen inevstoiminen voi olla hyvä idea.

Lähde: Dailymail

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat