Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ei enää koskaan tahmeaa riisiä! Tärkeä työvaihe takaa täydellisen lopputuloksen – tee riisille aina näin ennen keittämistä

1:29Paistettu riisi tofulla
Julkaistu 20.07.2018 16:54

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Australialainen huippukokki paljastaa kikan, jonka avulla lautasellesi päätyy joka kerta täydellistä riisiä. Paljon on nimittäin kiinni siitä mitä teet, ennen kuin riisi lisätään kattilaan. 

Katso videolta resepti paistetun riisin valmistamiseen.

Riisi on edullinen, terveellinen ja monipuolinen lisuke, jonka keittämisen kanssa monelle menee kuitenkin mönkään. Valitettavan usein kattilan pohjalta löytyy ilmavan riisin sijaan rakenteeltaan tiivis, jopa hieman mössöksi mennyt lisuke.

Australialaisen huippukokki Monty Koludrovicin mukaan riisin keittämisessä tärkein työvaihe tapahtuu jo ennen keittämistä. Miehen mukaan täydellisen ilmava riisi syntyy, kun riisi huuhdellaan huolellisesti ennen keittoa. 

riisi
Huuhdeltu riisi on myös parempaa ruoansulatukselle.Shutterstock

Voi viedä muutamia kertoja, ennen kuin vesi muuttuu kokonaan läpinäkyväksi huuhtelun aikana. Koludrovicin mukaan jotkut huuhtelevat riisiä jopa 30 kertaa ennen keittämistä. 

Huuhtelu poistaa riisin pinnalta tärkkelystä

Huuhtelu poistaa riisin pinnalta tärkkelystä, joka yleensä aiheuttaa riisinjyvien takertumista ja liimautumista toisiinsa. Huuhtominen vie myös mukanaan riisin pinnalta myös mahdollisia säilöntäaineita ja kemikaaleja. 

– Riisin huuhteleminen on hyvä idea. Jokainen haluaa riisin olevan ilmavaa ja rakenteeltaan sellaista, että jyvät erottuvat toisistaan, Koludrovic kertoo.

Kokin mukaan myös riisikeittimeen inevstoiminen voi olla hyvä idea.

Lähde: Dailymail

Lisää aiheesta:

Huuhteletko riisisi? Näiden esimerkkien jälkeen teet sen varmastiViisi syytä, miksi kotona valmistettu keitto epäonnistuu – kiinnitä huomiota näihin vaiheisiinKeitätkö sinäkin riisin ilman kantta? Tästä syystä se ei missään nimessä kannataIlmavaa munakokkelia joka kerta – tällä yllättävällä kikalla onnistutNämä viisi keittiötaitoa jokaisen ruoanlaittajan tulisi osata5 keittiötaitoa, jotka jokaisen tulisi osata – hallitsetko sinä?
RuoanlaittoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto
  • ti12:01
    Tulipalot

    Huolimattomuus keittiössä voi johtaa todella ikäviin seurauksiin: "Yllättävän isoista rahoista on kyse"

  • 11.11.16:59
    Ruoka

    Tiesitkö? Korppujauhoille löytyy yllättävä korvaaja – Minna Kuukan neronleimaus!

  • 10.11.14:50
    Takaisinvedot

    Pastakauhassa havaittu mahdollinen terveysriski – älä käytä!

  • 3.11.13:38
    Ruoka

    Täydellisen meheviä broilerinfileitä: "Paras tapa valmistaa"

  • 2.11.09:42
    Ruoka

    Sikke Sumarilta tärkeä muistutus oliiviöljyn käytöstä: "Mitä ne ihmiset luulevat?"