Ei enää koskaan tahmeaa riisiä! Tärkeä työvaihe takaa täydellisen lopputuloksen – tee riisille aina näin ennen keittämistä
Australialainen huippukokki paljastaa kikan, jonka avulla lautasellesi päätyy joka kerta täydellistä riisiä. Paljon on nimittäin kiinni siitä mitä teet, ennen kuin riisi lisätään kattilaan.
Katso videolta resepti paistetun riisin valmistamiseen.
Riisi on edullinen, terveellinen ja monipuolinen lisuke, jonka keittämisen kanssa monelle menee kuitenkin mönkään. Valitettavan usein kattilan pohjalta löytyy ilmavan riisin sijaan rakenteeltaan tiivis, jopa hieman mössöksi mennyt lisuke.
Australialaisen huippukokki Monty Koludrovicin mukaan riisin keittämisessä tärkein työvaihe tapahtuu jo ennen keittämistä. Miehen mukaan täydellisen ilmava riisi syntyy, kun riisi huuhdellaan huolellisesti ennen keittoa.
Voi viedä muutamia kertoja, ennen kuin vesi muuttuu kokonaan läpinäkyväksi huuhtelun aikana. Koludrovicin mukaan jotkut huuhtelevat riisiä jopa 30 kertaa ennen keittämistä.
Huuhtelu poistaa riisin pinnalta tärkkelystä
Huuhtelu poistaa riisin pinnalta tärkkelystä, joka yleensä aiheuttaa riisinjyvien takertumista ja liimautumista toisiinsa. Huuhtominen vie myös mukanaan riisin pinnalta myös mahdollisia säilöntäaineita ja kemikaaleja.
– Riisin huuhteleminen on hyvä idea. Jokainen haluaa riisin olevan ilmavaa ja rakenteeltaan sellaista, että jyvät erottuvat toisistaan, Koludrovic kertoo.
Kokin mukaan myös riisikeittimeen inevstoiminen voi olla hyvä idea.
Lähde: Dailymail
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan