Ei enää koskaan lötköjä herkkusieniä – vältä yleinen grillausmoka

Grilliherkkusienet grilliherkkusieni herkkusieni pekoni juusto shutterstock
Rasvaisella juustolla täytetyt herkkusienet jäävät grillissä helposti lötköiksi. Shutterstock

Juustolla täytetyt ja pekoniin käärityt herkkusienet ovat melkoinen rasvapommi.

Grilliherkkusienistä tulee helposti lötköjä – etenkin, jos ne täyttää rasvaisella juustolla ja kääräisee ympärille vielä kunnon pekonisiivut.

– Siinä on aika paljon rasvaa, mikä tekee niistä helposti lötköjä, sanoo itseoppinut grillimestari ja mausteyritys Poppamiehen perustaja Marko Suksi.

Jos haluaa pitää grilliherkkusienien koostumuksen napakkana, niihin ei kannata sulloa rasvaisia täytteitä.

Herkkusienet ovat maukkaita myös sellaisenaan grillattuna, jolloin pelkoa lötköstä koostumuksesta ei ole. Sienet voi maustaa haluamallaan tavalla sipaisemalla pintaan hieman öljyä, johon on lisätty mausteita.

Hyvä väline herkkusienten grillaamiseen on erillinen kasviskori, jonka rei’istä liekit pääsevät läpi, mutta sienet eivät pääse tipahtamaan grilliin. Samassa korissa voi grillata myös muita kasviksia, kuten kesäkurpitsaa ja munakoisoa.

Suoraan grilliritilälle viipaloitua sieniä ei kannata laittaa.

– Jos herkkusienisiivuja laittaa suoraan ritilälle, ne tippuvat siitä äkkiä läpi.

***

0:29

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja