Juustolla täytetyt ja pekoniin käärityt herkkusienet ovat melkoinen rasvapommi.
Grilliherkkusienistä tulee helposti lötköjä – etenkin, jos ne täyttää rasvaisella juustolla ja kääräisee ympärille vielä kunnon pekonisiivut.
– Siinä on aika paljon rasvaa, mikä tekee niistä helposti lötköjä, sanoo itseoppinut grillimestari ja mausteyritys Poppamiehen perustaja Marko Suksi.
Jos haluaa pitää grilliherkkusienien koostumuksen napakkana, niihin ei kannata sulloa rasvaisia täytteitä.
Herkkusienet ovat maukkaita myös sellaisenaan grillattuna, jolloin pelkoa lötköstä koostumuksesta ei ole. Sienet voi maustaa haluamallaan tavalla sipaisemalla pintaan hieman öljyä, johon on lisätty mausteita.
LUE MYÖS: Vinkit kasvisten grillaamiseen
Hyvä väline herkkusienten grillaamiseen on erillinen kasviskori, jonka rei’istä liekit pääsevät läpi, mutta sienet eivät pääse tipahtamaan grilliin. Samassa korissa voi grillata myös muita kasviksia, kuten kesäkurpitsaa ja munakoisoa.
Suoraan grilliritilälle viipaloitua sieniä ei kannata laittaa.
– Jos herkkusienisiivuja laittaa suoraan ritilälle, ne tippuvat siitä äkkiä läpi.
***

Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
-
Lataa lisää
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.