Ei enää koskaan lötköjä herkkusieniä – vältä yleinen grillausmoka
Juustolla täytetyt ja pekoniin käärityt herkkusienet ovat melkoinen rasvapommi.
Grilliherkkusienistä tulee helposti lötköjä – etenkin, jos ne täyttää rasvaisella juustolla ja kääräisee ympärille vielä kunnon pekonisiivut.
– Siinä on aika paljon rasvaa, mikä tekee niistä helposti lötköjä, sanoo itseoppinut grillimestari ja mausteyritys Poppamiehen perustaja Marko Suksi.
Jos haluaa pitää grilliherkkusienien koostumuksen napakkana, niihin ei kannata sulloa rasvaisia täytteitä.
Herkkusienet ovat maukkaita myös sellaisenaan grillattuna, jolloin pelkoa lötköstä koostumuksesta ei ole. Sienet voi maustaa haluamallaan tavalla sipaisemalla pintaan hieman öljyä, johon on lisätty mausteita.
LUE MYÖS: Vinkit kasvisten grillaamiseen
Hyvä väline herkkusienten grillaamiseen on erillinen kasviskori, jonka rei’istä liekit pääsevät läpi, mutta sienet eivät pääse tipahtamaan grilliin. Samassa korissa voi grillata myös muita kasviksia, kuten kesäkurpitsaa ja munakoisoa.
Suoraan grilliritilälle viipaloitua sieniä ei kannata laittaa.
– Jos herkkusienisiivuja laittaa suoraan ritilälle, ne tippuvat siitä äkkiä läpi.
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti