Ei enää kivikovaa sämpylää! Näin leipä säilyy tuoreena pidempään

leipä
Tuoreet sämpylät ovat herkullisia, mutta kuivuvat todella nopeasti. Shutterstock

Kotitekoiset tai kaupan artesaanileivät muuttuvat kivikoviksi yllättävänkin nopeasti, jopa päivässä. Tällä keinolla pidät leivän tuoreen makuisena pidempään.

Kotitekoiset sämpylät tai kaupan paistopisteen leivät maistuvat herkullisilta tuoreina, mutta muuttuvat nopeasti sitkeiksi ja koviksi. Sinun ei tarvitse yrittää syödä koko leipää kerralla, vaan voit säilöä tuoreen leivän maun myöhempää käyttöä varten.

Tämä onnistuu helposti pakastuksen avulla. Ota kuitenkin huomioon muutama tärkeä seikka, jonka avulla leipä maistuu erinomaiselta vielä pakkasesta oton jälkeenkin.

Pakasta tuoreena

Älä jää odottelemaan liian pitkäksi aikaa, vaan pakasta leipä mahdollisimman tuoreena. Leipä tulisi pakastaa mielellään vuorokauden sisällä ostosta tai leipomishetkestä. Jos leipä on ollut kaapin perällä pidempään, se kannattaa käyttää mieluummin krutonkeihin tai korppujauhoihin .

Muista viipaloida

Älä koskaan yritä pakastaa kokonaista leipää, vaan leikkaa leipä viipaleiksi aina ennen pakastusta. Kokonaisen leivän sulattaminen vie paljon aikaa, ja lisäksi valmiit viipaleet ovat paljon käytännöllisempiä. 

Estä toisiinsa tarttuminen

Esijäädytä leipäviipaleet ennen pakastuspussiin laittoa. Leikkaa leipä viipaleiksi ja asettele leipäviipaleiden väliin leivin- tai voipaperia. Paperi estää leipiä tarttumasta kiinni toisiinsa, jolloin myös sulatus on helpompaa.

Jäädytä leipäviipaleet sellaisenaan pakkasessa. Kun leivät ovat täysin jäässä, siirrä ne uudelleen suljettavaan pakastuspussiin. Poista pussista ilma ja pakasta.

Sulata leipähimon iskiessä

Kun leipähimo iskee, ota pussista niin monta leipäviipaletta kuin haluat syödä. Anna viipaleiden sulaa huoneenlämmössä, tai laita ne suoraan leivänpaahtimeen.

Leivän rakenne on yhtä hyvä kuin tuoreen leivän ja paljon parempi kuin sitkeän, muutaman päivän vanhan leivän. Pakastettu leipä säilyy tuoreen ja herkullisen makuisena noin puoli vuotta, jopa kauemminkin.

Lähde: Popsugar

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja