Edullista ja terveellistä – hyödynnätkö syksyn sesonkivihanneksen?

lammaspata
Hellapoliisi / Kati Jaakonen

Syksyisin kaalia on tarjolla ruokakaupoissa hyvin runsaasti, ja tätä edullista ja terveellistä raaka-ainetta kannattaakin hyödyntää ruoanlaitossa monipuolisesti.

Ruokabloggaaja Hellapoliisi eli Kati Jaakonen toivoo, että suomalaiset oppisivat hyödyntämään kaalia ruoanlaitossa etenkin syksyisin. Sekä edullinen hinta että terveellisyys puhuvat sen puolesta, että kaalia kannattaisi käyttää ruoanlaitossa entistä enemmän.

– Kaali on terveellinen raaka-aine, jota olisi syytä nauttia enemmänkin, Hellapoliisi toteaa.

VINKKI! Hellapoliisi suosittelee hyödyntämään kaalia muun muassa erilaisissa raasteissa. Etikka, yrtit ja mustapippuri sopivat erityisen hyvin maustamaan kaaliruokia.

– Valkokaali on edullinen raaka-aine, joten sitä kannattaa hyödyntää vaihtelevasti. Muut kaalit täydentävät ruokavaliota ja antavat vaihtelua ruokiin, Hellapoliisi vinkkaa.

Syksyllä pataruoat maistuvat erityisen hyvin, kun ilmat viilenevät. Hellapoliisi suositteleekin hyödyntämään kaalia muun muassa osana perinteistä pataruokaa, lammaskaalia.

– Haudutetut kaaliruoat kuuluvat syksyyn ja lammaskaali onkin mainio tapa nauttia kaalista lämpimässä ruoassa.


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!