Edullista ja terveellistä – hyödynnätkö syksyn sesonkivihanneksen?

lammaspata
Hellapoliisi / Kati Jaakonen

Syksyisin kaalia on tarjolla ruokakaupoissa hyvin runsaasti, ja tätä edullista ja terveellistä raaka-ainetta kannattaakin hyödyntää ruoanlaitossa monipuolisesti.

Ruokabloggaaja Hellapoliisi eli Kati Jaakonen toivoo, että suomalaiset oppisivat hyödyntämään kaalia ruoanlaitossa etenkin syksyisin. Sekä edullinen hinta että terveellisyys puhuvat sen puolesta, että kaalia kannattaisi käyttää ruoanlaitossa entistä enemmän.

– Kaali on terveellinen raaka-aine, jota olisi syytä nauttia enemmänkin, Hellapoliisi toteaa.

VINKKI! Hellapoliisi suosittelee hyödyntämään kaalia muun muassa erilaisissa raasteissa. Etikka, yrtit ja mustapippuri sopivat erityisen hyvin maustamaan kaaliruokia.

– Valkokaali on edullinen raaka-aine, joten sitä kannattaa hyödyntää vaihtelevasti. Muut kaalit täydentävät ruokavaliota ja antavat vaihtelua ruokiin, Hellapoliisi vinkkaa.

Syksyllä pataruoat maistuvat erityisen hyvin, kun ilmat viilenevät. Hellapoliisi suositteleekin hyödyntämään kaalia muun muassa osana perinteistä pataruokaa, lammaskaalia.

– Haudutetut kaaliruoat kuuluvat syksyyn ja lammaskaali onkin mainio tapa nauttia kaalista lämpimässä ruoassa.


Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja