Edullista ja terveellistä – hyödynnätkö syksyn sesonkivihanneksen?
Syksyisin kaalia on tarjolla ruokakaupoissa hyvin runsaasti, ja tätä edullista ja terveellistä raaka-ainetta kannattaakin hyödyntää ruoanlaitossa monipuolisesti.
Ruokabloggaaja Hellapoliisi eli Kati Jaakonen toivoo, että suomalaiset oppisivat hyödyntämään kaalia ruoanlaitossa etenkin syksyisin. Sekä edullinen hinta että terveellisyys puhuvat sen puolesta, että kaalia kannattaisi käyttää ruoanlaitossa entistä enemmän.
– Kaali on terveellinen raaka-aine, jota olisi syytä nauttia enemmänkin, Hellapoliisi toteaa.
VINKKI! Hellapoliisi suosittelee hyödyntämään kaalia muun muassa erilaisissa raasteissa. Etikka, yrtit ja mustapippuri sopivat erityisen hyvin maustamaan kaaliruokia.
– Valkokaali on edullinen raaka-aine, joten sitä kannattaa hyödyntää vaihtelevasti. Muut kaalit täydentävät ruokavaliota ja antavat vaihtelua ruokiin, Hellapoliisi vinkkaa.
Syksyllä pataruoat maistuvat erityisen hyvin, kun ilmat viilenevät. Hellapoliisi suositteleekin hyödyntämään kaalia muun muassa osana perinteistä pataruokaa, lammaskaalia.
– Haudutetut kaaliruoat kuuluvat syksyyn ja lammaskaali onkin mainio tapa nauttia kaalista lämpimässä ruoassa.
KATSO RESEPTI: Hellapoliisin lammaskaali
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti