Edullisempaa kuin rintafilee: Näin helposti saisit täydellisen mehevää broileria!
Broilerin rintafileet ovat monelle suomalaiselle tuttua arkiruokaa. Joskus makunautinnon kuitenkin pilaa liian kuivaksi paistettu broileri. Näitä niksejä hyödyntämällä varmistat mehevän lopputuloksen broilerillesi.
Mehevyys piilee luussa
Kuten monen muunkin lihan kohdalla, myös broilerin mehevyyden salaisuus piilee luussa. Pyydä kaupan lihatiskiltä tai osta valmiina broilerin rintaleikettä rintafileen sijaan. Rintaleikkeeseen on vielä jätetty pieni pala luuta. Tämä leikkaustavan ansiosta saat myös enemmän lihaa mukaan!
Älä poista nahkaa!
Jos haluat broileristasi mahdollisimman mehevää, älä paista putsattua rintafilettä sellaisenaan. Nahka kannattaa ehdottomasti jättää broileriin paistamisen ajaksi. Tässäkin tapauksessa suositeltava vaihtoehto on broilerin rintaleike, jossa on luun lisäksi mukana nahka.
Kun pannu on kuuma, laita rintafilee tai rintaleike paistumaan nahkapuolelta tilkkaan öljyä. Älä koske broileriin muutamaan minuuttiin. Käännä vasta sitten, kun nahka irtoaa helposti pannusta.
Lisää pannulle lientä
Kun olet kääntänyt fileen tai leikkeen pannulla, lisää joukkoon pari kauhallista nestettä – esimerkiksi kanalientä. Tämä pitää broilerin entistä mehevämpänä. Pidä myös huolta, ettei file paistu liian pitkään pannulla.
Lähde: Bon Appetit
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan