Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Edullisempaa kuin rintafilee: Näin helposti saisit täydellisen mehevää broileria!

Julkaistu 12.03.2017 20:55

MTV LIFESTYLE

Broilerin rintafileet ovat monelle suomalaiselle tuttua arkiruokaa. Joskus makunautinnon kuitenkin pilaa liian kuivaksi paistettu broileri. Näitä niksejä hyödyntämällä varmistat mehevän lopputuloksen broilerillesi.

Mehevyys piilee luussa

Kuten monen muunkin lihan kohdalla, myös broilerin mehevyyden salaisuus piilee luussa. Pyydä kaupan lihatiskiltä tai osta valmiina broilerin rintaleikettä rintafileen sijaan. Rintaleikkeeseen on vielä jätetty pieni pala luuta. Tämä leikkaustavan ansiosta saat myös enemmän lihaa mukaan!

Älä poista nahkaa!

Jos haluat broileristasi mahdollisimman mehevää, älä paista putsattua rintafilettä sellaisenaan. Nahka kannattaa ehdottomasti jättää broileriin paistamisen ajaksi. Tässäkin tapauksessa suositeltava vaihtoehto on broilerin rintaleike, jossa on luun lisäksi mukana nahka. 

Kun pannu on kuuma, laita rintafilee tai rintaleike paistumaan nahkapuolelta tilkkaan öljyä. Älä koske broileriin muutamaan minuuttiin. Käännä vasta sitten, kun nahka irtoaa helposti pannusta.

Lisää pannulle lientä

Kun olet kääntänyt fileen tai leikkeen pannulla, lisää joukkoon pari kauhallista nestettä – esimerkiksi kanalientä. Tämä pitää broilerin entistä mehevämpänä. Pidä myös huolta, ettei file paistu liian pitkään pannulla.

Lähde: Bon Appetit

***

0:31Herkullinen kanawokki

Lisää aiheesta:

Täydellisen meheviä broilerinfileitä: "Paras tapa valmistaa"Varma tapa saada mehukasta broileria: Tämä simppeli kikka ennen rintafileiden paistoa estää kuivumisenEdullisempaa kuin rintafilee – näin helposti voit saada täydellisen mehevää broileriaTämä on tiedettävä, jos teet kotona ruokaa: Näin broilerista tulee taatusti mehevää Ammattilaiskokitkin mokaavat: Näin broilerinfileet pitäisikin oikeasti paistaaTäydellinen tapa valmistaa broileria – mehukas lopputulos vain 20 minuutissa
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • 17:25
    Ruoka

    Jäikö tortillalettuja yli? Tinsku vinkkaa käyttötavan, jota et ehkä ole hoksannut

  • 11:58
    Ruokaniksit

    Onko tässä tämän joulun hittiherkku? Kokeile uutta tapaa tehdä joulutortut!

  • Eilen18:01
    Ruoka

    Loistava liharuoka on suosittu vuodesta toiseen – milloin söit viimeksi?

  • Eilen09:15
    Ruokaniksit

    Helpoin tapa avata säilyketölkki – nerokas niksi yllättää!

  • pe17:45
    Jouluruoka

    Nerokas graavilohikikka: Säästät jouluna aikaa ja rahaa!