Edellisen illan pizzasta uudestaan hyvää – 8 suussasulavaa kikkaa
Tuunaa eilisestä pizzastasi vastustamaton herkkupala!
Viikonlopun jälkeen jääkaapista löytyvät pizzanjämät eivät suoranaisesti ole houkuttelevin mahdollinen sunnuntaiateria. Voit kuitenkin tehdä siitä sellaisen, jos käytät muutama minuuttia vaivaa ja aikaa herkullisen pizzasi uusintakierrokseen.
Kokeile alla olevia pizzavinkkejä, jos kaapistasi löytyy jo parhaat tuntinsa nähnyt pizzanjämä!
1. Lämmitä pizzaa pannulla
Lämmitä pizzaa pannulla täytepuoli alaspäin. Näin pizzan juustokerros ottaa mukavasti hieman väriä itseensä, ja täytteet lämpenevät kunnolla. Paista, kunnes juusto on sulanut kunnolla, ja käännä pizza sitten ympäri kuin munakas. Lämmitä myös pohjapuolta muutama minuuttia.
2. Rapeuta pizza vesitilkan avulla
Tämä kikka saa varmasti veden nousemaan kielellesi! Lämmitä pizzaa ilman rasvaa pannulla pari minuuttia. Lisää sitten pannulle pieni tilkka vettä ja peitä pannu kannella. Lämmitä muutama minuuttia lisää, kunnes juusto on sulanut ja pizzan reunat ovat muuttuneet ihanan rapeiksi!
3. Vesiniksi mikropizzalle
Kohdan 2 vesiniksi onnistuu myös mikroversiona, jos sunnuntainen väsymys painaa päälle etkä jaksa tehdä mitään paistinpannulla. Laita mikroaaltouuniin samaan aikaan pizzan kanssa lasillinen vettä. Kuulostaa uskomattomalta, mutta vesihöyry estää pizzan pohjaa vetistymästä. Näin pizzasi tulee ulos mikrosta melkein saman makuisena kuin aidosta kiviuunista!
4. Uskomaton pizza-munakas
Tämä tosimiehen aamiainen todella kelpaisi! Tee se näin: revi pizzanjämä pieniksi palasiksi. Sekoita kulhossa kaksi kananmunaa, tilkka maitoa ja suolaa. Kuumenna paistinpannu, aseta pizzapalaset pannulle ja kaada päälle munaseos. Paista, kunnes muna on kypsynyt. Nam!
5. Tee pizzasta calzoneja vohveli- tai voileipägrillin sisällä
Olet onnekas, jos kotoasi löytyy vohveli- tai voileipägrilli: nyt sille nimittäin löytyi lyömätön käyttötarkoitus. Ripottele pizzaasi hieman lisätäytteitä, kuten mozzarellajuustoa, chorizoa ja kirsikkatomaatteja. Taita pizzapala kiinni niin, että täytteet jäävät väliin, ja laita calzone-pizzasi grilliin valmistumaan. Calzonen nauttiminen on lisäksi ihanan siistiä, joten voit mutustella pizzasi rauhassa sohvalla.
6. Pizzalasagne
Kuten huomaat, lista menee loppua kohden aina vain paremmaksi. Kaikkein intohimoisimmille pizza-faneille sopii pizzalasagne: lorauta uunivuoan pohjalle tomaattikastiketta, ja aseta päälle pizzalevy, josta on poistettu reunat. Ripota pizzakerrosten väleihin ricottajuustoa ja hieman tomaattikastiketta. Jatka niin pitkään kuin pizzaa riittää. Paista 175-asteisessa uunissa noin puoli tuntia.
7. Tee ylijääneistä reunoista krutonkeja
On myös todennäköistä, että löydät eilisestä pizzalaatikosta pizzan sijasta kasan nakerreltuja reunoja. Myös nämä jämäpalat voi käyttää hyödyksi. Leikkele reunoista neliönmuotoisia, pieniä palasia, ja laita ne voileipägrilliisi tai kuumaan paistinpannuun. Syö palaset keiton tai salaatin kanssa!
8. Lisää täytteitä
Tee sunnuntaipizzastasi jännittävämpi lisäämällä siihen jotain herkullista jääkaapistasi. Ylimääräinen juusto ei koskaan ole pahitteeksi, eivätkä oliivit ja herkkusienetkään tee pahaa. Pesto tai oliiviöljy lisäävät pizzaan makua. Kun olet valinnut ekstratäytteesi, lämmitä pizza millä tahansa yllä olevista menetelmistä.
Lähde: Cosmopolitan.com
Makuja.fi – tykkää meistä Facebookissa!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti