Edellisen illan pizzasta uudestaan hyvää – 8 suussasulavaa kikkaa

shutterstock_102239797
Shutterstock

Tuunaa eilisestä pizzastasi vastustamaton herkkupala!

Viikonlopun jälkeen jääkaapista löytyvät pizzanjämät eivät suoranaisesti ole houkuttelevin mahdollinen sunnuntaiateria. Voit kuitenkin tehdä siitä sellaisen, jos käytät muutama minuuttia vaivaa ja aikaa herkullisen pizzasi uusintakierrokseen.

Kokeile alla olevia pizzavinkkejä, jos kaapistasi löytyy jo parhaat tuntinsa nähnyt pizzanjämä!

1. Lämmitä pizzaa pannulla

Lämmitä pizzaa pannulla täytepuoli alaspäin. Näin pizzan juustokerros ottaa mukavasti hieman väriä itseensä, ja täytteet lämpenevät kunnolla. Paista, kunnes juusto on sulanut kunnolla, ja käännä pizza sitten ympäri kuin munakas. Lämmitä myös pohjapuolta muutama minuuttia. 

2. Rapeuta pizza vesitilkan avulla

Tämä kikka saa varmasti veden nousemaan kielellesi! Lämmitä pizzaa ilman rasvaa pannulla pari minuuttia. Lisää sitten pannulle pieni tilkka vettä ja peitä pannu kannella. Lämmitä muutama minuuttia lisää, kunnes juusto on sulanut ja pizzan reunat ovat muuttuneet ihanan rapeiksi!

3. Vesiniksi mikropizzalle

Kohdan 2 vesiniksi onnistuu myös mikroversiona, jos sunnuntainen väsymys painaa päälle etkä jaksa tehdä mitään paistinpannulla. Laita mikroaaltouuniin samaan aikaan pizzan kanssa lasillinen vettä. Kuulostaa uskomattomalta, mutta vesihöyry estää pizzan pohjaa vetistymästä. Näin pizzasi tulee ulos mikrosta melkein saman makuisena kuin aidosta kiviuunista!

4. Uskomaton pizza-munakas

Tämä tosimiehen aamiainen todella kelpaisi! Tee se näin: revi pizzanjämä pieniksi palasiksi. Sekoita kulhossa kaksi kananmunaa, tilkka maitoa ja suolaa. Kuumenna paistinpannu, aseta pizzapalaset pannulle ja kaada päälle munaseos. Paista, kunnes muna on kypsynyt. Nam!

5. Tee pizzasta calzoneja vohveli- tai voileipägrillin sisällä

Olet onnekas, jos kotoasi löytyy vohveli- tai voileipägrilli: nyt sille nimittäin löytyi lyömätön käyttötarkoitus. Ripottele pizzaasi hieman lisätäytteitä, kuten mozzarellajuustoa, chorizoa ja kirsikkatomaatteja. Taita pizzapala kiinni niin, että täytteet jäävät väliin, ja laita calzone-pizzasi grilliin valmistumaan. Calzonen nauttiminen on lisäksi ihanan siistiä, joten voit mutustella pizzasi rauhassa sohvalla.

6. Pizzalasagne

Kuten huomaat, lista menee loppua kohden aina vain paremmaksi. Kaikkein intohimoisimmille pizza-faneille sopii pizzalasagne: lorauta uunivuoan pohjalle tomaattikastiketta, ja aseta päälle pizzalevy, josta on poistettu reunat. Ripota pizzakerrosten väleihin ricottajuustoa ja hieman tomaattikastiketta. Jatka niin pitkään kuin pizzaa riittää. Paista 175-asteisessa uunissa noin puoli tuntia.

7. Tee ylijääneistä reunoista krutonkeja

On myös todennäköistä, että löydät eilisestä pizzalaatikosta pizzan sijasta kasan nakerreltuja reunoja. Myös nämä jämäpalat voi käyttää hyödyksi. Leikkele reunoista neliönmuotoisia, pieniä palasia, ja laita ne voileipägrilliisi tai kuumaan paistinpannuun. Syö palaset keiton tai salaatin kanssa!

8. Lisää täytteitä

Tee sunnuntaipizzastasi jännittävämpi lisäämällä siihen jotain herkullista jääkaapistasi. Ylimääräinen juusto ei koskaan ole pahitteeksi, eivätkä oliivit ja herkkusienetkään tee pahaa. Pesto tai oliiviöljy lisäävät pizzaan makua. Kun olet valinnut ekstratäytteesi, lämmitä pizza millä tahansa yllä olevista menetelmistä.

Makuja.fi – tykkää meistä Facebookissa!

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat