Drinkkien teon MM-kultamitalistin vinkit kupliviin uudenvuoden drinkkeihin – "hyvä illan aloitus"
Uuteenvuoteen kuuluu olennaisesti kuohuviini, joka maistuu sellaisenaankin, mutta josta on helppo taikoa myös herkullisia drinkkejä.
Baarimestari, kolminkertainen drinkkien teon suomenmestari ja viime vuonna drinkkejä MM-kullan arvoisesti sekoitellut Markus Sillanpää tarjoilee uudenvuodenaattona kuohuviinipohjaisia juomasekoituksia.
– Kuplajuomat yhdistetään uuteenvuoteen ja juon itsekin silloin jotain, missä on kuohuvaa. Helppo alkudrinkki on esimerkiksi rossini.
Tähän drinkkiin tulee kuohuvan, esimerkiksi Proseccon, lisäksi muutama desilitra hyvätasoista mansikkamehua. Juomat sekoitetaan keskenään ja koristellaan tuoreilla mansikoilla sekä mintulla.
– Rossini on hyvä illan aloitus, sillä siinä on matala alkoholiprosentti, koska kuohuvaan sekoitetaan ainoastaan mehua, Sillanpää suosittelee.
Tujummaksi uudenvuoden drinkiksi sopii royal mojito. Sen loihtimiseen tarvitaan rommia, limeä, minttua, vadelmia ja sokeria. Perinteisesti mojitoa pidennetään soodavedellä, mutta uudenvuoden kunniaksi kuplat juomaan tuo kuohuviini.
”Miksei näkisi alkoholittomiin juomiin yhtä paljon vaivaa kuin muihin?”
Jos uudenvuoden drinkkinsä haluaa nauttia alkoholittomana, ei kuohuviiniä tarvitse korvata limpparilla.
– Nykyään löytyy paljon laadukkaita kuohuviiniä, jotka ovat usein kotimaisia. Miksei näkisi alkoholittomiin juomiin yhtä paljon vaivaa kuin muihin, kun todennäköisesti ostaa sen vähän kalliimman pullon alkoholipuoleltakin.
Esimerkiksi edellä mainitun rossini-drinkin alkoholiton versio syntyy korvaamalla kuohuviini alkoholittomalla versiolla. Muutoin resepti on mansikka- tai minttukoristeineen yhtä simppeli.
Jos alkoholiton kuohuva ei innosta, suosittelee Sillanpää juomasekoituksiin inkivääriolutta, eli ginger alea.
– Ginger ale tuo mukavaa makeutta juomiin, kuplavesi on vähän liian kevyt.
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan