Chorizoa ja hummusta – helppoa ja herkullista

Sivumaku chorizo hummus
Chorizoa ja hummusta. MTV

On aina upeaa löytää ruokia, joissa helppous ei vähennä tippaakaan makua, kunhan raaka-aineet ovat laadukkaita. Kaapissa oli Sausages Finlandin raaka-chorizoa ja purkki valmista hummusta. Syntyi upea makukokemus, joka toimii niin pääruokana kuin osana meze-pöytää. 

Kuten useimmat ruokalajit, myös hummus on parasta itse tehtynä, kun sen saa säätää helposti omaan makuun. Vegebuumin myötä kaupasta löytyy kuitenkin jo laadukkaita valmishummustahnoja, jotka toimivat tässä hyvin. Sieltä löytyy myös huonoja versioita, joten ole valmis hiukan panostamaan. Itse olen todennut K-kaupasta löytyvän, kotimaisen Baba Hummuksen ja Lidlin version hyviksi. Läheskään kaikkia vaihtoehtoja en ole maistanut. Painotan silti tekemään hummuksen itse, mikäli aika sen sallii. Valitettavasti huomasin, etten ole postannut siitä reseptiä. Korjaan asian kesän aikana.

Sama pätee chorizossa. Tässä toimii niin raaka kuin perinteinenkin versio, mutta kannattaa hiukan testailla omia suosikkeja. Suomalaisten lihatalojen versiot ovat yleensä lajiin nähden turhan mietoja. Varo tässä kohden myös liian tulisia chorizoja, ne vievät liikaa makua itseensä.

Mitä tulee grillattuun paprikaan, niin itse grillattu on toki parasta, mutta pidän myös kaikista maistamistani purkkipaprikoista. Siis niistä, jotka ovat siellä kokonaisina. Kunhan valuttaa ne. Halpa, helppo ja herkullinen raaka-aine monenlaisiin ruokiin.

VINKKI! Saat ruoasta helposti vegaanisen korvaamalla chorizon mausteisella kasvismakkaralla tai seitanilla.

PS. Pysyt parhaiten kärryillä uusista herkullisista ruoista seuraamalla Sivumakua Facebookissa, Instagramissa(etenkin Stories) ja Twitterissä.

Chorizoa ja hummusta

4 hlölle:

200 g chorizoa
3 paahdettua paprikaa purkista, pilkottuna
2 rkl mantelilastuja
1 rkl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi, hienonnettuna
loraus sherry- tai punaviinietikkaa
400 g hummusta
lehtipersiljaa, hienonnettuna

Jos käytät kestomakkara-chorizoa, kuori se ja siivuta/pilko suupaloiksi. Raaka-chorizo saa vielä odottaa.

Paahda mantelilastut kuivalla paistinpannulla keskilämmöllä kullanruskeiksi. Nosta lastut syrjään. Lorauta pannun pohjalle hiukan öljyä ja paista kestomakkara-chorizosiivuja tai tuore-chorizoa makkaroina muutama minuutti, kunnes ne vaikuttavat kypsiltä. Lisää mukaan paprikapalat ja valkosipulihake. Lorauta päälle hiukan etikkaa. Ota pannu syrjään. Pilko raaka-chorizo suupaloiksi. Levitä hummus lautasille. Lisää päälle chorizo-seosta ja ripottele pinnalle mantelilastuja ja lehtipersiljaa.

 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!