Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Chorizoa ja hummusta – helppoa ja herkullista

Chorizoa ja hummusta.
Chorizoa ja hummusta.MTV
Julkaistu 07.06.2019 09:00

MTV LIFESTYLE

On aina upeaa löytää ruokia, joissa helppous ei vähennä tippaakaan makua, kunhan raaka-aineet ovat laadukkaita. Kaapissa oli Sausages Finlandin raaka-chorizoa ja purkki valmista hummusta. Syntyi upea makukokemus, joka toimii niin pääruokana kuin osana meze-pöytää. 

Kuten useimmat ruokalajit, myös hummus on parasta itse tehtynä, kun sen saa säätää helposti omaan makuun. Vegebuumin myötä kaupasta löytyy kuitenkin jo laadukkaita valmishummustahnoja, jotka toimivat tässä hyvin. Sieltä löytyy myös huonoja versioita, joten ole valmis hiukan panostamaan. Itse olen todennut K-kaupasta löytyvän, kotimaisen Baba Hummuksen ja Lidlin version hyviksi. Läheskään kaikkia vaihtoehtoja en ole maistanut. Painotan silti tekemään hummuksen itse, mikäli aika sen sallii. Valitettavasti huomasin, etten ole postannut siitä reseptiä. Korjaan asian kesän aikana.

Sama pätee chorizossa. Tässä toimii niin raaka kuin perinteinenkin versio, mutta kannattaa hiukan testailla omia suosikkeja. Suomalaisten lihatalojen versiot ovat yleensä lajiin nähden turhan mietoja. Varo tässä kohden myös liian tulisia chorizoja, ne vievät liikaa makua itseensä.

Mitä tulee grillattuun paprikaan, niin itse grillattu on toki parasta, mutta pidän myös kaikista maistamistani purkkipaprikoista. Siis niistä, jotka ovat siellä kokonaisina. Kunhan valuttaa ne. Halpa, helppo ja herkullinen raaka-aine monenlaisiin ruokiin.

VINKKI! Saat ruoasta helposti vegaanisen korvaamalla chorizon mausteisella kasvismakkaralla tai seitanilla.

PS. Pysyt parhaiten kärryillä uusista herkullisista ruoista seuraamalla Sivumakua , (etenkin Stories) ja 

Facebookissa
Instagramissa
Twitterissä.

Chorizoa ja hummusta

4 hlölle:

200 g chorizoa
3 paahdettua paprikaa purkista, pilkottuna
2 rkl mantelilastuja
1 rkl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi, hienonnettuna
loraus sherry- tai punaviinietikkaa
400 g hummusta
lehtipersiljaa, hienonnettuna

Jos käytät kestomakkara-chorizoa, kuori se ja siivuta/pilko suupaloiksi. Raaka-chorizo saa vielä odottaa.

Paahda mantelilastut kuivalla paistinpannulla keskilämmöllä kullanruskeiksi. Nosta lastut syrjään. Lorauta pannun pohjalle hiukan öljyä ja paista kestomakkara-chorizosiivuja tai tuore-chorizoa makkaroina muutama minuutti, kunnes ne vaikuttavat kypsiltä. Lisää mukaan paprikapalat ja valkosipulihake. Lorauta päälle hiukan etikkaa. Ota pannu syrjään. Pilko raaka-chorizo suupaloiksi. Levitä hummus lautasille. Lisää päälle chorizo-seosta ja ripottele pinnalle mantelilastuja ja lehtipersiljaa.

Lisää aiheesta:

Sydänsimpukat papujen ja fenkolin keraMehevä maissi-kanapannuPaprikainen risotto sardellilla ja buffalomozzarellallaLahmacun-vegeburgeriPaella seitan-chorizolla ja katkaravuillaVegaaninen porkkanahodari nyhtökaura-chilisoosilla
espanjalainenmezereseptilähi-itähummuschorizoMikro-aiheet

Tuoreimmat aiheesta

espanjalainen
  • 18.07.201812:48
    tomaattikeitto

    Salmorejo - paksu, viileä tomaattikeitto Andalusiasta

  • 08.07.201819:13
    kalakeitto

    Baskilainen kalakeitto

  • 20.05.201819:18
    juoma

    Ykkössangria - helppo ja herkullinen kesäjuoma

  • 06.05.201813:40
    kasvisruoka

    Paella seitan-chorizolla ja katkaravuilla

  • 16.05.201719:00
    tapas

    Gambas al Pil Pil - säpäkkä katkarapu-tapas